Pentru menţinerea măsurilor de ordine publică şi asigurarea protecţiei participanţilor au fost angrenaţi aproximativ 2.000 de angajaţi MAI. Cu ocazia acestor manifestări au fost înregistrate şi incidente: s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe în judeţul Iaşi şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale - o amendă în valoare de 500 lei şi un avertisment scris în judeţul Buzău, a comunicat MAI.
În judeţul Alba, un poliţist a executat chiar şi două focuri de armă în plan vertical pentru aplanarea unui conflict dintre două persoane
„În ceea ce priveşte desfăşurarea scrutinului, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt obligaţi să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii.
După închiderea secţiei de vot, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării, aceste operaţiuni fiind înregistrate audio-video. Pe baza proceselor-verbale cu rezultatul numărării voturilor de la toate birourile electorale ale secţiilor de votare şi, după soluţionarea contestaţiilor, birourile electorale de circumscripţie procedează la totalizarea voturilor exprimate şi la atribuirea mandatelor.
Vă reamintesc că pentru desfăşurarea alegerilor locale în condiţii de siguranţă şi legalitate, ministerul afacerilor interne a mobilizat peste 43.000 de angajaţi, dispozitivele de ordine publică fiind suplimentate în special în localităţile unde evaluările specialiştilor MAI semnalau anumite riscuri. Judeţele cu numărul cel mai mare de localităţi în care au fost suplimentate efectivele în ziua alegerilor sunt Prahova, Dolj, Călăraşi, Mehedinţi şi Dâmboviţa", a declarat comisar şef de poliţie Monica Dajbog, potrivit Adevarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News