Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Națională a României la Londra: Marble Arch, iluminat în culorile tricolorului
WhatsApp
Ambasada României la Londra a celebrat Ziua Națională a României 2022 printr-o serie de evenimente dedicate promovării României și comunității românești în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Foto: Ambasada României la Londra

Emblematicul monument Marble Arch din Londra a fost iluminat în culorile drapelului României la 1 decembrie 2022, fiind pentru prima dată când un astfel de eveniment are loc în capitala Regatului Unit. Inițiativă a Ambasadei, această premieră a fost posibilă cu sprijinul Westminster City Council, scrie în comunicat.

 

De ziua României, Londra iluminat în culorile tricolorului Marble Arch 

 

Recepția care a reunit reprezentanți și membri ai comunității românești a fost organizată la 1 decembrie în Canary Wharf, loc simbolic, dat fiind că un român, Sir George Iacobescu, a avut o constribuție decisivă la construirea impresionantului cartier londonez.

În discursul său, pe lângă evocarea legăturilor puternice din cele două țări, ambasadorul României în Regatul Unit, Laura Popescu, a vorbit despre vasta comunitate românească de aici și rolul semnificativ al acesteia în societatea britanică. De altfel, potrivit celor mai recente statistici, limba română este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor.

 

4. -imagine fara descriere- (receptie-londra.jpg)

 

Ambasadorul Laura Popescu a evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit

 

În cadrul evenimentului, ambasadorul Laura Popescu a evidențiat inițiativele misiunii diplomatice pentru sprijinirea procesului de integrare a cetățenilor români și a eforturilor de coagulare ale comunităților și asociațiilor românești. De asemenea, a evocat activitatea intensă și complexă a echipei Consulatului General Londra, consulatul cu cele mai multe servicii consulare la nivelul rețelei consulare a României.

Celebrarea Zilei Naționale a României la Londra a inclus, la 2 decembrie, o recepție dedicată autorităților britanice, corpului diplomatic acreditat la Londra, mediului de afaceri, mediului academic și cultural, evenimentul reunind inclusiv reprezentanți de nivel înalt ai guvernului britanic.

În cadrul intervenției sale, ambasadorul Laura Popescu a evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale în multiple domenii în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit, legăturile istorice dintre cele două țări și contribuția majoră a comunității românești în diferite paliere esențiale ale societății și economiei britanice.

 

2. Foto: Unsp... (ambasadorul-romaniei-in-regatul-unit--laura-popescu.jpg)

 

Tot în cinstea românilor a avut loc expoziția „355 de ani de prezentare a realităților românești în presa britanică”

 

Totodată, a punctat sprijinul multisectorial oferit Ucrainei de către România în contextul conflictului generat de agresiunea Federației Ruse și a subliniat angajamentul ferm al României pentru securitatea transatlantică. Chiar zilele trecute a avut loc la București Reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO. Aceasta este cea mai importanta reuniune NATO găzduită de România după Summitul din 2008.

Un alt eveniment circumscris sărbătoririi Zilei Naționale a României este expoziția ”355 de ani de prezentare a realităților românești în presa britanică”, vernisată la Institutul Cultural Român din Londra la data de 30 noiembrie 2022 și având drept curator pe Lia Brad Chisacof, cercetător la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

Expoziția cuprinde fragmente documentare din presa scrisă britanică referitoare la diferite aspecte sociale și momente cheie ale istoriei României, prima mențiune datând din anul 1667. Expoziția este deschisă până la data de 15 ianuarie 2023, mai scrie în comunicatul de presă.

 

3. Foto: Amba... (receptie-canary-wharf-londra.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel