Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Europei va fi sărbătorită la Roma cu Orchestra Română de Tineret
WhatsApp
Ziua Europei 2019 este sărbătorită la Roma, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, cu un concert susţinut de Orchestra Română de Tineret, duminică seara, de la ora 19.00, la Auditorium Parco della Musica - Sala Petrassi. 

Reprezentaţia va marca deschiderea stagiunii "Europa in Musica", o stagiune de concerte susţinute de tineri muzicieni şi artişti consacraţi şi organizată de membrii cluster-ului EUNIC Roma în perioada mai-decembrie 2019, conform unui comunicat de presă dat publicităţii de organizatori.

Printre cele mai importante ansambluri de tineret din lume, cu apariţii pe prestigioase scene muzicale internaţionale, Orchestra Română de Tineret reuneşte cei mai buni tineri muzicieni din ţară care au primit numeroase aprecieri din partea publicului şi a presei, demonstrând versatilitatea sa în repertoriul propus. Dirijorul Rafael Butaru va propune un program muzical bogat, care include piese încântătoare din creaţia lui Puccini, Vivaldi, Mozart, Corelli, Enescu şi Bartok.

Iniţiativa urmăreşte să consolideze şi să promoveze excelenţa muzicală a tinerilor într-un context european marcat de o activitate culturală intensă în rândul tinerilor, care intenţionează să-şi demonstreze identitatea europeană prin apartenenţa la un spaţiu artistic şi cultural comun. 

Intrarea va fi liberă



Intrarea este liberă cu înregistrarea obligatorie la următorul link: Concerto festa dell'Europa. La finalul concertului se va oferi publicului un vin d'honneur în foierul Risonanze al Sălii
Petrassi.

Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Italiană, Reprezentanţa Comisiei Europene în Italia şi Accademia di Romania in Roma. 

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic şi educaţional sprijinit de Fundaţia "Prietenii Muzicii - Serafim Antropov" şi Lanto Communication. Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română", reunind cei mai buni tineri muzicieni din România.

Din noiembrie 2011, ansamblul este membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret - EFNYO. În cadrul acestui organism internaţional, Orchestra Română de Tineret este participant activ al programului MusXchange, menit să asigure o cât mai bună circulaţie a celor mai valoroşi tineri muzicieni în cadrul programelor derulate de orchestrele de tineret din Europa.

În prezent, proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian şi tradiţie europeană" implică diverse activităţi de dezvoltare creativă. Scopul programului este de a oferi posibilitatea de formare a muzicienilor în orchestră, de a asimila un bogat repertoriu prin participarea la masterclass-uri, şi cel mai important, de a cultiva plăcerea cântatului în ansamblu alături de dirijori şi solişti de renume internaţional precum: Cristian Macelaru, Lawrence Foster, Horia Andreescu, Kristjan Jarvi, Bogdan Băcanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ioniţă, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Naforniţă, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Sejourne, Aleksey Semenenko şi Pinchas Zukerman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel