Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski promite o campanie pentru a împiedica Rusia să participe la Jocurile Olimpice
WhatsApp
Ucraina va lansa o campanie internațională pentru a împiedica sportivii ruși să fie lăsați să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski.
Zelenski promite o campanie pentru a împiedica Rusia să participe la Jocurile Olimpice / Foto: Unsplash

Ministrul sportului, Vadim Guțuțeaț, a declarat anterior că Ucraina nu exclude boicotarea Jocurilor dacă vor participa sportivi ruși și belaruși. Aceștia au fost interziși în unele sporturi, în timp ce în altele li se permite să concureze sub un steag neutru.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO), dornic să îi vadă din nou în competițiile majore, a declarat miercuri că Consiliul Olimpic al Asiei le-a oferit sportivilor ruși și bieloruși șansa de a concura în Asia, oferindu-le o cale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

"Astăzi vom da startul unui maraton pentru fair-play menit să curețe de ipocrizie managementul structurilor olimpice internaționale, precum și să (împiedice) orice încercare de a antrena reprezentanți ai statului terorist în sportul mondial", a declarat Zelenski într-un discurs video.

"Este evident că orice steag neutru al sportivilor ruși ar fi pătat cu sânge ... Principiile olimpice și războiul sunt fundamental opuse una alteia".

 

CIO dorește să includă atleții ruși și belaruși ca neutrali la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat vineri că orice încercare de a elimina Moscova din sportul internațional este "sortită eșecului".

Zelenski s-a declarat dezamăgit de declarațiile președintelui CIO, Thomas Bach. Luna trecută, Zelenski i-a spus lui Bach că se opune ideii ca sportivii ruși să participe sub orice fel de banner neutru la Jocurile de vară din 2024.

Guttsait, scriind pe Facebook, a declarat că, dacă Ucraina nu reușește să asigure excluderea sportivilor ruși și belaruși, "nu exclud posibilitatea ca noi să boicotăm și să refuzăm participarea la Jocurile Olimpice".

De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, multe organizații sportive au mutat evenimente și au suspendat echipele sau sportivii ruși, în timp ce sponsorii au încheiat contracte în semn de protest față de război.

"Loviturile rusești au curmat viețile a sute de ucraineni care ar fi putut îmbogăți sportul mondial cu talentul lor", a declarat Zelenski, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel