Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski susține petiția de introducere a regimului de vize cu Rusia
WhatsApp
Zelensky susține petiția de introducere a regimului de vize cu Rusia. El le-a mulțumit tuturor cetățenilor ucraineni care au semnat petiția pentru poziția lor activă.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a susținut introducerea unui regim de vize cu Rusia. Șeful statului a răspuns pozitiv la o petiție demarată în acest sens.

Acest lucru se arată în răspunsul președintelui, publicat pe site-ul său oficial.

Zelenski a mulțumit tuturor cetățenilor ucraineni care au semnat această petiție pentru poziția lor activă.

"Pe fondul unei agresiuni rusești pe scară largă, problema ridicată este importantă și urgentă, așa că susțin necesitatea de a consolida regimul de control al intrării cetățenilor ruși în Ucraina", a declarat Zelenski.

El a adăugat că a fost trimisă o scrisoare corespunzătoare prim-ministrului Denis Shmigal cu solicitarea de a rezolva problema.

Zelenski susține petiția de introducere a regimului de vize cu Rusia

 

Petiția privind regimul de vize cu Rusia a adunat peste 25.000 de voturi. Petiția a fost creată la 11 februarie, autorul ei este Nikita Mazura. În prezent, acesta a obținut 25.101 voturi din cele 25.000 necesare.

La 23 februarie, cu o zi înainte de invazia pe scară largă a Rusiei, Zelenski a precizat că Ucraina ia în considerare introducerea unui regim de vize pentru cetățenii din Federația Rusă.

"Am multe sugestii din partea echipei noastre cu privire la etapele de reacție. Ele sunt legate de următorii pași ai Federației Ruse", a declarat președintele la acea vreme.

Iar în noiembrie anul trecut, Zelenski nu a dat un răspuns clar dacă va face presiuni pentru introducerea unui regim de vize pentru cetățenii ruși, ca răspuns la o petiție de restricționare a intrării rușilor, în contextul agresiunii Rusiei în Donbas și al ocupării Crimeei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel