Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski spune că Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru contraofensivă
WhatsApp
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa are nevoie de mai mult timp pentru a lansa o contraofensivă mult așteptată împotriva forțelor rusești, în timp ce armata sa așteaptă livrarea ajutorului militar promis.
Zelenski spune că Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru contraofensivă

Atacul așteptat ar putea fi decisiv în război, redesenând liniile de front care, timp de luni de zile, au rămas neschimbate. Va fi, de asemenea, un test crucial pentru Ucraina, dornică să demonstreze că armele și echipamentele pe care le-a primit din partea Occidentului pot duce la câștiguri semnificative pe câmpul de luptă.

 

Când și unde va avea loc împingerea ucraineană este un secret



Vorbind la cartierul său general din Kiev, președintele Zelensky a descris brigăzile de luptă, dintre care unele au fost instruite de țările NATO, ca fiind "pregătite", dar a spus că armata mai are nevoie de "unele lucruri", inclusiv vehicule blindate care "sosesc în loturi", conform BBC.

"Cu [ceea ce avem deja] putem merge mai departe și, cred, să avem succes", a declarat el într-un interviu pentru posturile publice de televiziune care sunt membre ale Eurovision News, precum BBC. "Dar am pierde o mulțime de oameni. Cred că este inacceptabil. Așa că trebuie să așteptăm. Mai avem nevoie de puțin timp".

Când și unde va avea loc împingerea ucraineană este un secret. Între timp, forțele rusești și-au fortificat apărarea de-a lungul unei linii de front care se întinde pe o distanță de 1.450 km, de la regiunile estice Luhansk și Donețk, până la Zaporojia și Kherson, în sud.

În ultimele săptămâni, autoritățile ucrainene au încercat să diminueze așteptările privind un progres, atât în public, cât și în privat. Un oficial guvernamental de rang înalt, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că liderii țării "au înțeles că [au] nevoie de succes", dar că asaltul nu ar trebui să fie văzut ca un "glonț de argint" într-un război aflat acum în a 15-a lună.

 

Președintele și-a exprimat încrederea că armata ucraineană ar putea avansa



Cu toate acestea, președintele și-a exprimat încrederea că armata ucraineană ar putea avansa, avertizând asupra riscurilor unui "conflict înghețat" care, a spus el, este ceea ce "contează" Rusia.

Pentru Kiev, orice rezultat considerat dezamăgitor în Occident ar putea însemna o reducere a sprijinului militar și presiuni pentru a negocia cu Rusia. În condițiile în care aproape o cincime din țară se află sub controlul Rusiei, iar președintele Vladimir Putin a declarat anexarea a patru regiuni pe care forțele sale le ocupă parțial, acest lucru ar putea include discuții despre concesii de terenuri.

"Toată lumea va avea o idee", a declarat președintele Zelenski. "[Dar] ei nu pot face presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda teritorii. De ce ar trebui vreo țară din lume să-i dea lui Putin teritoriul său?".

Zelenski a respins temerile legate de pierderea sprijinului SUA dacă președintele Joe Biden, care a promis să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie, nu va fi reales în 2024. Ucraina, a spus el, se bucură în continuare de sprijin bipartizan în Congresul SUA. "Cine știe unde vom fi [când vor avea loc alegerile]?", a spus el. "Cred că vom câștiga până atunci".

 

Nu există nicio posibilitate reală de a purta discuții pentru a pune capăt conflictului



Deocamdată, nu există nicio posibilitate reală de a purta discuții pentru a pune capăt conflictului, deoarece ambele părți spun că vor lupta până la victorie. Președintele Zelenski a oferit o propunere de pace în 10 puncte, cerând returnarea întregului teritoriu invadat, plăți de reparații pentru daunele cauzate de război și crearea unui tribunal special pentru a urmări în justiție crimele de război rusești, un plan pe care Moscova l-a respins categoric.

Sancțiunile occidentale, a declarat președintele, au avut un impact asupra industriei de apărare a Rusiei, menționând stocurile de rachete epuizate și lipsa artileriei. "Încă mai au multe în depozitele lor, dar... vedem deja că au redus bombardamentele pe zi în unele zone".

Cu toate acestea, Moscova a găsit modalități de a ocoli unele dintre măsuri, a spus el, și a îndemnat țările să îi vizeze pe cei care ajută Rusia să ocolească interdicțiile.

Zelenski a respins din nou acuzația rusă potrivit căreia Ucraina s-ar afla în spatele unui presupus atac cu drone asupra Kremlinului de săptămâna trecută, care a fost descris de Moscova ca o încercare de asasinare a președintelui Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel