Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski spune că armata ucraineană a făcut progrese majore în sud și est
WhatsApp
Președintele Volodimir Zelenski a declarat marți că armata ucraineană a făcut progrese majore și rapide împotriva forțelor rusești și a eliberat de sub ocupație zeci de orașe din sudul și estul țării.

"Armata ucraineană avansează într-un mod destul de rapid și puternic în sudul țării în contextul operațiunii de apărare actuale", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

"Numai în această săptămână, de la pseudo-referendumul rusesc, zeci de centre de populație au fost eliberate. Acestea se află în regiunile Kherson, Harkov, Luhansk și Donețk, toate la un loc."

 

Pentagonul spune că nu poate corobora rapoartele privind mișcarea armelor nucleare rusești

 

Un oficial de rang înalt al Pentagonului a declarat marți că nu are informații care să confirme rapoartele care sugerează că Rusia ar putea transporta arme nucleare tactice pe calea ferată și a adăugat că armata americană nu a văzut nimic care să îi schimbe propria poziție nucleară.

"Nu am nimic altceva în afară de rapoartele din surse deschise", a declarat Laura Cooper, adjunctul secretarului adjunct al apărării care se concentrează pe Rusia și Ucraina.

Pentagonul monitorizează îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei, o parte esențială a misiunii sale încă din timpul Războiului Rece, conform Reuters.

Vezi și

Aleksandr Lukaşenko: „Belarusul participă” în războiul din Ucraina, dar nu este o parte militară activă

 

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat, marţi, că „Belarusul participă” în războiul din Ucraina, dar nu este o parte militară activă în conflict.

„În ceea ce priveşte participarea noastră la o operaţiune militară specială în Ucraina, participăm. Nu o ascundem. Dar nu ucidem pe nimeni. Nu ne trimitem armata nicăieri. Nu ne încălcăm obligaţiile”, a afirmat Lukaşenko, potrivit Știrile PRO TV, în timpul unei întâlniri militare, potrivit unei înregistrări video a întâlnirii transmisă agenţia de ştiri de stat Belta.

El a mai spus apoi că ţara sa „participă” în război, împiedicând extinderea acestuia în Belarus şi împiedicând „un atac asupra Belarusului sub pretextul unei operaţiuni militare speciale organizate de Polonia, Lituania şi Letonia”.

„Aşa cum am spus, nimeni nu va împuşca ruşi în spate de pe teritoriul Belarusului. Aceasta este participarea noastră”, a subliniat liderul belarus.

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel