Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: Schwarzenegger nu mai este un erou, erou este o bunică ucraineancă care oprește un tanc
WhatsApp
Președintele Volodimir Zelenski consideră că ucrainenii au uimit nu numai întreaga lume cu puterea și tenacitatea lor, ci și pe ei înșiși. În zilele noastre, după spusele sale, lumea îi consideră pe toți ucrainenii eroi și se compară cu ei. 

"Ne-am unit în legătură cu faptul că îi apărăm pe ai noștri. Când vorbim despre asta, este vorba de ucrainism și am apărat de inamic chiar lucrurile care sunt importante pentru noi...

Când spunem că protejăm copiii, nu ne referim doar la ziua de azi, ci și la viitor.

Când spunem că trebuie să creăm conținut, conținutul nostru este reprezentat de oamenii noștri. Ei sunt conducătorii culturii și limbii noastre. Nu ne putem rupe de această realitate, nu putem pleca nicăieri.

Trebuie să ni-i protejăm pe ai noștri“, a afirmat Zelenski la o întâlnire cu studenții din 19 mai.

„Chiar și astăzi vin și spun: "Doamne, ce oameni rezistenți". Toată lumea se uită la una dintre femeile noastre și crede că este o "luptătoare", că "a oprit tancurile cu mâinile". Schwarzenegger nu mai este un erou, ci această femeie este un erou. Iar această vitalitate face parte din cultura noastră. 

Zelenski: Schwarzenegger nu mai este un erou, erou este o bunică ucraineancă care oprește un tanc

 

Astăzi este foarte la modă să fii ucrainean. Foarte la modă. De la acest "drebniki" incomod, când mulți ani ne-am comparat cu Rusia, cu alte țări, acum are loc o transformare. Acum, alte țări se compară cu Ucraina...“, le-a mai spus Zelenski tinerilor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit cea mai influentă persoană din 2022, potrivit cititorilor revistei Time.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condus sondajul TIME100 2022, în care cititorii au votat pentru persoanele care, în opinia lor, merită un loc pe lista anuală a celor mai influente persoane ale anului, întocmită de TIME. Cu peste 3,3 milioane de voturi exprimate, Zelenski s-a clasat pe primul loc, cu 5% din voturi.

Time este o revistă americană, lansată în anul 1923, fiind primul săptămânal de știri din SUA. În 2019, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut pentru prima dată pe coperta celebrei reviste Time. 

"Când trupele rusești au lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie, Zelenski, un comandant care nu avea nicio experiență politică înainte de a fi ales președinte al Ucrainei în 2019, a intrat pe scena mondială și a mobilizat liderii pentru a susține Ucraina", îl descrie directorul publicației Time, Edward Felsenthal, pe șeful statului ucrainean.

Time: Volodimir Zelenski, cea mai puternică persoană a anului

 

"Trebuie să înțelegi că sunt cu ochii pe tine", i-a spus el lui Simon Shuster de la TIME într-un interviu din aprilie despre rolul său în război. "Ești un simbol. Trebuie să acționezi așa cum trebuie să acționeze un șef de stat", a mai sus atunci Zelenski.

Pe locul al doilea s-a clasat directorul general al Tesla și SpaceX, Elon Musk, cu 3,5% din voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel