Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski, după atacul din gara Kramatorsk: „Distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite“
WhatsApp
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat extrem de dur după atacul cu rachetă asupra civililor care a avut loc în urmă cu puțin timp, în gara Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, și care s-a soldat cu aproape 40 de morți și peste 100 de răniţi.

"Ocupanții au lovit gara Kramatorsk cu Tochka-U, unde mii de civili așteptau să fie evacuați... Aproape 30 de morți, aproximativ 100 de persoane rănite în diferite grade de gravitate. Poliția și forțele de ordine sunt la fața locului.

Rușii non-umani nu renunță la metodele lor. Neavând puterea și curajul de a ni se opune pe câmpul de luptă, ei extermină cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsită, nu se va opri niciodată", a afirmat Zelenski.

Acțiunile asasinilor de război au fost clasificate acum la articolul 438 din Codul Penal - încălcarea legilor și obiceiurilor de război.

"Îi vom identifica și pedepsi pe cei responsabili", a subliniat el.

35 de adulți și 4 copii au murit în urma loviturii asupra gării din Kramatorsk.

Artem Dehtyarenko, un reprezentant al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a declarat acest lucru pe Facebook.

 

Vezi și: Masacru în gara Kramatorsk, bombardată de ruși cu rachete: cel puțin 30 de morți și 100 de răniți. Civilii așteptau trenul să plece

 

"Separatiștii au bombardat gara din Kramatorsk. 39 de morți, dintre care 4 copii", a precizat el.

Dehtyarenko a reamintit că SBU a deschis deja o procedură penală cu privire la acest incident.

După cum a relatat UNIAN, astăzi, 8 aprilie, ocupanții au lovit gara Kramatorsk. Poliția și salvatorii care lucrează la fața locului raportează zeci de morți și răniți.

Potrivit șefului OVA din Donețk, Pavlo Kyrylenko, mii de persoane se aflau în stație în momentul atacului cu rachete, în condițiile în care este în curs de evacuare a locuitorilor din regiunea Donețk către zone mai sigure din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel