Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski, dispus la compromisuri: "Vreau să pun capăt războiului cu Rusia. Sunt pregătit de anumite măsuri" (Bild)
WhatsApp
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat disponibilitatea sa de a face compromisuri înaintea discuțiilor de pace cu reprezentanții Rusiei, programate pentru joi în Turcia. "În orice negociere, obiectivul meu este să pun capăt războiului cu Rusia. Și sunt, de asemenea, pregătit să iau anumite măsuri", a declarat Zelenski pentru ziarul german Bild. 

Redactorul-șef adjunct al publicației germane BILD, Paul Ronzheimer, s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev pentru un interviu în exclusivitate. Întrebat cât de aproape sunt rușii - la câteva zile, poate ore de Kiev, cât de încercuit este Kievul și în ce măsură se simte șeful statului încercuit, Zelenski a declarat: "Oh, eu?! Drumurile de acces spre Kiev sunt blocate. Dar noi suntem aici. Și puteți evalua personal situația de la Kiev, dle Ronzheimer“.

"Nu sunt îngrijorat de locul unde se ascunde inamicul. Sau cât de aproape a ajuns de noi. Sunt îngrijorat pentru țara noastră, pentru rezervele de apă, pentru rezervele de alimente. Despre Mariupol, Donețk, regiunea Zaporojia, Melitopol, Volnovakha, Harkov - situația teribilă de acolo. Oamenii au rămas fără apă și mâncare. Ceea ce se întâmplă acum în Mariupol este un dezastru umanitar. Coloanele cu ajutoare umanitare au fost trimise din diferite orașe ale țării noastre. Dar se trage în ei, iar soldații ruși nu-i lasă să treacă. Avem șoferi foarte curajoși care continuă în ciuda bombardamentelor.

Ieri am fost de acord să cooperăm cu Crucea Roșie.

Înțeleg că, în calitate de oameni, suntem mereu preocupați de propriile vieți. Cu toate acestea, trebuie să punem ajutorul umanitar pe primul loc.

Nu avem soluții universale sau măsuri pe care să le putem lua acum. Avem o adevărată teroare în istoria noastră."

Nu mi-e frică (n.r. că Kievul va fi înconjurat). De ce? Nu trebuie să-mi fie frică, îmi păstrez calmul. Ce poate fi mai rău decât frica?

Care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla? Pentru țara ta, pentru țara mea? Cel mai rău lucru care se putea întâmpla s-a întâmplat deja. Avem un război, Rusia împotriva Ucrainei. Atât de mulți oameni au căzut deja. Țara a fost distrusă.

Ce poate fi mai rău pentru cei care și-au pierdut copiii?

Dar noi credem în viitor. Nu vom renunța, nu ne vom vinde țara", a declarat Zelenski pentru cotidianul Bild.

Zelenski, dispus la compromisuri: „Scopul meu este să pun capăt războiului cu Rusia. Sunt pregătit să iau anumite măsuri“ 

 

Bild: Ce răspundeți la cererea de a accepta independența Donbassului și de a accepta ca Crimeea să revină Rusiei? La ce sunteți dispus să renunțați pentru pace?

"Întrebarea aici nu este ce pot da eu. În fiecare negociere, scopul meu este de a pune capăt războiului cu Rusia. Și sunt, de asemenea, pregătit să iau anumite măsuri.

Se pot face compromisuri, dar acestea nu trebuie să însemne trădarea țării mele. Și cealaltă parte trebuie să fie, de asemenea, pregătită să facă compromisuri - de aceea se numesc compromisuri. Acesta este singurul mod în care putem ieși din această situație. Nu putem vorbi încă despre detalii. Nu am avut încă un contact direct între președinți. Doar după discuțiile directe dintre cei doi președinți putem pune capăt acestui război", a afirmat Volodimir Zelenski în interviul acordat Bild.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel