Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski a transmis un mesaj pentru România, după întâlnirea cu Iohannis: „Apreciez sprijinul României”
WhatsApp
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele României, Klaus Iohannis, au avut o întâlnire semnificativă pentru consolidarea colaborării dintre cele două țări în diverse domenii, inclusiv în cel al apărării și al securității regionale. 
Zelenski a transmis un mesaj pentru România, după întâlnirea cu Iohannis: „Apreciez sprijinul României” (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Mesajul lui Zelenski pentru România, după întâlnirea cu Iohannis, subliniază importanța cooperării în fața amenințărilor comune și a nevoilor economice.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, Zelenski a subliniat necesitatea consolidării capacităților de apărare antiaeriană prin implementarea unui scut aerian fiabil. 

„M-am întâlnit cu președintele României Klaus Iohannis, pentru a discuta despre cooperarea noastră în domeniul apărării, despre bombardarea de către Rusia a centralei energetice de la Nistru, precum și despre necesitatea de a consolida apărarea aeriană ucraineană și de a crea un scut aerian fiabil.”, spune el.

De asemenea, el a remarcat funcționarea coridorului de export dintre Ucraina, România și Republica Moldova și a apreciat poziția României în acest sens.

„Am vorbit, de asemenea, despre funcționarea coridorului de export între Ucraina, România și Republica Moldova. Apreciez sprijinul României cu privire la tranzitul produselor agricole ucrainene.

În condițiile agresiunii rusești, tandemul Ucraina-România are o contribuție semnificativă la asigurarea securității alimentare globale” a scris Zelenski. a subliniat Zelenski în mesajul său.

 

 

 

Klaus Iohannis: „Am reiterat sprijinul ferm pentru Ucraina”

 

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a confirmat angajamentul ferm al României față de sprijinul acordat Ucrainei în diverse domenii.

„Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reiterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis.

Această întâlnire și schimbul de mesaje reflectă angajamentul ambelor țări de a-și consolida parteneriatul în fața provocărilor regionale și globale, demonstrând o colaborare semnificativă în domeniile economic, energetic și de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel