Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de persoane, arestate pentru jaf în provinciile afectate de cutremur în Turcia. Erdogan: Mâna fermă a statului este pe spatele lor
WhatsApp
Cel puţin 48 de persoane au fost arestate pentru jaf în opt provincii afectate de cutremurul care a lovit luni sudul Turciei, a relatat sâmbătă agenţia oficială turcă de presă Anadolu, potrivit AFP.

Suspecţii au fost plasaţi în detenţie în cadrul anchetelor privind jafurile comise după seismul cu magnitudinea de 7,8 care a făcut peste 25.000 de morţi în Turcia şi Siria, a precizat Anadolu, citând surse de securitate.

Cel puţin 42 dintre suspecţi au fost reţinuţi numai în provincia Hatay, în sudul ţării, în posesia unor importante sume de bani, telefoane mobile, calculatoare, arme, precum şi bijuterii şi carduri bancare.

Conform unui decret apărut sâmbătă în Monitorul Oficial, procurorii pot acum să reţină persoane acuzate de jaf timp de şapte zile în loc de patru, în cadrul stării de urgenţă decretate miercuri de preşedintele Recep Tayyip Erdogan pentru a face faţă catastrofei.

"Am anunţat starea de urgenţă", a spus el, de altfel, în timpul unei vizite în provincia Diyarbakir, afectată de seism.

"Asta înseamnă că, începând de acum, persoanele implicate în jafuri sau răpiri trebuie să ştie că mâna fermă a statului este pe spatele lor", a atras atenţia Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel