Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de cupluri, reținute, pentru că s-au ținut de mâni în public. Orașul, în care ești pedepsit pentru „încălcarea normele tradiționale”
WhatsApp
Într-un oraș din Turkmenistan, zeci de cupluri au fost reținute pentru că s-au ținut de mână în locuri publice, anunță Radio Azattyk, citat de UNN.    
Zeci de cupluri, reținute, pentru că s-au ținut de mâni în public. Orașul, în care ești pedepsit pentru „încălcarea normele tradiționale”.

Poliția din orașul turkmen Mary i-a acuzat pe cei reținuți că au încălcat „normele sociale tradiționale”. Toate cuplurile au fost aduse la secția de poliție în cătușe. Acolo, femeile reținute, potrivit uneia dintre ele, au fost instruite că „au încălcat normele sociale când s-au ținut de mâni cu bărbații lor”.

Ulterior, toți au fost eliberați după ce au semnat promisiuni că, pe viitor, nu-și vor mai arăta sentimentele în public Poliția le-a promis „probleme mai serioase” în cazul încălcărilor repetate.

„Eu și soția mea am plecat din casă. O mașină de poliție a oprit lângă noi, iar ofițerii ne-au spus că ar trebui să ne urcăm în mașina lor și să mergem la secția de poliție, ca să dăm explicații”, spune un locuitor din Mary. „Fiecare am fost puși într-o cameră și interogați separat”, spune bărbatul.

Acesta mai adăugat că a fost nevoit să-și sune rudele și să le ceară să-le aducă  certificatul de căsătorie și pașapoartele pentru a dovedi că sunt uniune legală. În ciuda acestui fapt, poliția a ordonat cuplului să asculte o prelegere despre valorile tradiționale turkmene.

În același timp, potrivit Radio Azattyk, în Turkmenistan nu este interzis oficial să te ții de mâini în public. Turkmenistan  este un stat predominant musulman al cărui guvern autoritar a fost acuzat de mult timp de suprimarea drepturilor și libertăților omului.

 

Femeile cu unghii și gene false, arestate

 

De altfel, controlul comportamentului și aspectului locuitorilor, în special al femeilor din Turkmenistan a crescut semnificativ de când la putere a venit Serdar Berdimuhamedov, în luna martie.

Din aprilie, țara a introdus interdicții pentru unele operații estetice, cum ar fi mărirea sânilor și a buzelor , dar și tatuajele.

Au fost raportate arestări în masă a unor femei cu unghii și gene false. Femeile au fost nevoite să plătească amenzi grele și să renunțe la unghiile și gene false.

Machiajul strălucitor, părul vopsit, manichiura și pedichiura sunt, de asemenea, descurajate. Poliția rutieră a ordonat proprietarilor de mașini private să nu bage în salon femei, cu care nu sunt rude. De asemenea, femeile nu au voie să stea pe scaunul pasagerului din față într-o mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel