Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zbor riscant. Pasagerii au descoperit o gaură imensă în lateralul avionului cu care tocmai călătoriseră timp de 14 ore
WhatsApp
Un avion Airbus al companiei Emirates a sosit la Brisbane cu pasageri, bagaje și un mare secret - șocând personalul companiei aeriene și călătorii atunci când a aterizat pe pistă. Avionul avea o gaură imensă în lateral.

Pasagerii care au debarcat și personalul de la sol au găsit o gaură imensă în partea laterală a avionului, după ce acesta tocmai terminase un zbor intercontinental de 14 ore sâmbătă seara târziu.

Personalul "îngrijorat" al companiei aeriene a auzit o bubuitură puternică la scurt timp după ce avionul a decolat din Dubai și a anunțat controlul traficului aerian din Brisbane că este posibil ca avionul să fi explodat o anvelopă.

Piloții s-au pregătit pentru ce e mai rău înainte de aterizarea la Brisbane și au cerut ca echipajele de urgență să fie în așteptare pe pista de aterizare, conform Daily Mail.

 

Pasagerii au descoperit o gaură imensă în lateralul avionului cu care tocmai călătoriseră timp de 14 ore


Gaura a fost produsă în aripa stângă - o acoperire aerodinamică, nestructurală, care acoperă legătura dintre aripă și fuselaj - la doar câțiva metri sub ferestrele cabinei, însă niciun membru al echipajului sau pasager nu a fost rănit.

Printre pasagerii avionului se număra o actriță de profil și un profesor britanic, care și-au amintit momentul terifiant în care pasagerii au auzit o bubuitură.

Actrița engleză Lisa Kay, care se afla în avion, a declarat: "Îmi amintesc un zgomot și însoțitoarele de bord care se uitau îngrijorate una la alta!".

Un profesor de limba engleză care se afla, de asemenea, la bordul zborului a descris experiența ca fiind "terifiantă".

„Am fost, de asemenea, în acest zbor. A fost absolut înspăimântător la început, iar echipajul de cabină știa că se poate întâmpla ceva grav - au luat imediat legătura cu cabina de pilotaj. La scurt timp după aceea, și-au reluat activitatea în mod normal. ”

 

 

 

Avionul găurit a rămas blocat la sol în Brisbane

 

„Comportamentul lor calm a fost liniștitor - știau că nu a fost o catastrofă”, a declarat Andrew Morris de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

Avionul găurit a rămas blocat la sol în Brisbane - fără a putea efectua zborul de întoarcere. Personalul face reparații la avion. 

Compania aeriană a confirmat accidentul spunând că a fost vorba de o 'defecțiune tehnică'.

„Una dintre cele 22 de anvelope ale aeronavei s-a rupt în timpul croazierei, provocând deteriorarea unei mici porțiuni din carlinga aerodinamică, care este un panou exterior sau pielea avionului”, au precizat aceștia.

„În niciun moment nu a avut vreun impact asupra fuselajului, cadrului sau structurii aeronavei. Carenajul a fost complet înlocuit, verificat și autorizat de ingineri, de Airbus și de toate autoritățile relevante”, a adăugat Emirates. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel