Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vulcanul Stromboli a erupt în Italia. Departamentul de Protecţie Civilă a ridicat nivelul de alertă: „Stați în case!” - VIDEO
WhatsApp
Vulcanul Stromboli a erupt duminică, în Sicilia, Italia. Lava a continuat să se reverse peste noapte și a ajuns în mare, ceea ce a făcut ca alerta să treacă de la cod galben, la cod portocaliu. Populației i s-a recomandat să nu părăsească locuințele.
Vulcanul Stromboli a erupt, în Italia. Departamentul de Protecţie Civilă a ridicat nivelul de alertă: „Stați în case!” - VIDEO

În ultimele ore, fluxul de lavă a continuat să coboare spre mare, au explicat reprezentanții de la Departamentul Regional de Protecție Civilă din Sicilia.

Primarul orașului Lipari, Riccardo Gullo, i-a invitat pe cetățeni să stea acasă, dar a dat asigurări că atâta timp cât „lava își urmează cursul natural, nu ar trebui să existe niciun pericol”, iar situația va fi evaluată în timpul zilei de astăzi.

 

 

„Stați în case!”

 

Momentan, oamenilor li se recomandă să nu părăsească locuința și să nu stea pe lângă ferestre. De asemenea, să se îndepărteze rapid de coastă spre larg dacă se află în bărci. Pe insula vecină, Ginostra, a fost recomandată folosirea măștilor din cauza posibilității ca vântul să ducă cenușa de la erupție.

Erupția vulcanului a început pe partea de nord-vest și a provocat o prăbușire parțială a terasei craterului și un cutremur ușor de aproximativ trei minute.

Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie a postat un video în care se poate vedea o coloană imensă de fum în timp ce lava curge pe lateralul vulcanului.

 

Vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi de pe planetă şi a erupt aproape continuu în ultimii ani. În 2019, un turist a murit după erupţie care a acoperit insula cu cenuşă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel