Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vreme rea în Italia: Inundații cu torenți în Molise; o familie cu un nou-născut, izolată în Baranello
WhatsApp
Ploile abundente de ieri după-amiază, 30 mai, au umflat pârâurile și râurile în toată regiunea Molise. În Baranello, un torent a ieșit din matcă, scufundând drumul adiacent, care a fost închis circulației. O familie cu un bebeluș a rămas izolată.
Inundatii Italia, Molisse

O furtună puternică a lovit Campobasso și provincia Molise, ieri după-amiază devreme, 30 mai, însoțită de grindină care a rupt crengi și copaci. În câteva minute au căzut mai mulți litri pe metrul pătrat de ploaie, iar în Baranello, râul  care trece prin Contrada San Pietro a ieșit din matcă.

Drumul care leagă centrul orașului de Contrada Cappella, deja scena unor neplăceri cauzate de o alunecare de teren în zonă, a fost inundat.

Apa a măturat și a deteriorat un drum, iar o familie cu un copil, care locuia în zonă, a rămas izolată. Primarul satului, Riccardo Di Chiro, a activat prefectura, iar la familie s-a ajuns apoi pe un drum impracticabil. Se spune că pagubele sunt de amploare.

 

Vreme rea în Italia: Inundații cu torenți în Molise

 

Viceprimarul Giovanni Petrecca a efectuat o inspecție la fața locului. Două case din apropiere nu au fost avariate. Vehiculele au fost deja alertate pentru a restabili carosabilul și a-l curăța de noroi și resturi. Autoritățile municipale raportează că acesta va fi curățat încă de mâine.

Inundația ar fi fost cauzată de crengi și frunze care au obstrucționat trecerea podului Capocotta, compromis de alunecarea de teren, pentru care administrația va interveni în curând cu lucrări radicale.

Primarul explică, de fapt, că: 'Municipalitatea din Baranello a obținut o finanțare de 900.000 de euro pentru care am însărcinat deja inginerii cu proiectarea unui nou pod. Lucrările vor începe până în iunie/iulie și vor consta în reconstrucția podului, dar și în limitarea alunecării de teren', scrie Primo Numero, potrivit FanPage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel