Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vreme neobișnuită într-o stațiune balneară din Egipt. Străzile din orașul Alexandria, acoperite de zăpadă
WhatsApp
Iarna a ajuns într-o stațiune balneară din Egipt, unde a nins în toată regula. Străzile din orașul Alexandria au fost acoperite de zăpadă, iar fulgii continuă să cadă, spre mirarea și bucuria localnicilor și turiștilor.
O masă de aer rece se îndreaptă spre Italia. Din 17 ianuarie, iarna ar putea sosi definitiv

Potrivit presei egiptene, este pentru prima dată, în ultimii zece ani, când a nins în Alexandria. Acolo este înregistrată o vreme instabilă cu precipitații și vânt puternic, dar și cu temperaturi neobișnuit de scăzute. 

Autoritățile portuare din Alexandria au mai anunțat, în această dimineață, închiderea traficului maritim a porturilor Alexandria și Dekheila, din cauza vremii nefavorabile și a vântului. De asemenea școlile au fost închise. Meteorologii anunță o iarnă neobișnuit de rece în Egipt.

Internauții au distribuit zeci de fotografii și videoclipuri, în care se văd străzile din Alexandria, care sunt acoperite cu zăpadă.  Utilizatorii rețelelor de socializare s-au grăbit să comenteze fenomenul, exprimând-și fericirea pentru zăpada căzută. 

Iarna a atras atenția și presei egiptene, care a alocat spații generoase pentru a prezentat fenomenul meteo neobișnuit  pentru locuitorii orașului.  „Alexandria este acoperită de alb... Zăpada o acoperă pe mireasa Mediteranei”, scrie  aa.com.tr 

 

Valul de frig va continua până pe 26 ianuarie

 

În ceea ce privesc autoritățile, acestea spun că zăpada abundentă a acoperit străzile din zona Gării Raml și din centrul istoric al orașului, transformându-le într-o bucată de Europa, o  priveliște rară în orașul de coastă. 

„Mi-e teamă că zăpezile din Alexandria sunt începutul schimbărilor climatice... a fost mai rapid decât ne așteptam”, a comentat un utilizator Twitter.

Mohamed Al-Sharif, guvernatorul Alexandriei, a anunțat că  autoritățile și serviciile de urgență sunt pregătite să intervină, pentru a face față repercusiunilor valului de vreme nefavorabilă la care orașul este martor. 

Valul de frig este de așteptat să continue până pe 26 ianuarie, cu temperaturi cuprinse între 10 și 18 în Cairo și coastele nordice, potrivit Autorității Meteorologice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel