Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Volodimir Zelenski - Omul Anului (Financial Times)
WhatsApp
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost numit Omul Anului de publicaţia britanică de afaceri "Financial Times" (FT).
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Un amplu material despre liderul ucrainean, inclusiv fragmente dintr-un interviu cu acesta, a fost publicat, luni, pe site-ul publicaţiei. După cum se spune în articol, înainte de începerea operaţiunii militare speciale a Rusiei, mulţi ucraineni "îl anulau pe Zelenski, considerându-l similar cu un bufon - un amator, incapabil să facă faţă responsabilităţii unei poziţii înalte".

"Cu toate acestea, politicianul în vârstă de 44 de ani şi-a câştigat locul în istorie, demonstrând, în mod remarcabil, calităţi de conducere şi rezistenţă", consideră jurnaliştii publicaţiei, justificându-şi alegerea prin faptul că Zelenski, în opinia lor, a devenit "un simbol al confruntării globale între democraţiile liberale şi autoritarism".

Financial Time îl compară pe Zelenski cu Winston Churchill (1874-1965), care a condus Guvernul britanic în anii de război 1940-1945 şi între 1951 şi 1955. În acelaşi timp, autorii materialului notează că după încheierea conflictului, Zelenski, la fel ca Churchill, ar putea să se confrunte cu o înfrângere în alegeri.

Volodimir Zelenski - Omul Anului

 

FT scrie că în Ucraina există deja discuţii dacă un lider de război ar putea fi un candidat potrivit pentru a conduce ţara într-o perioadă paşnică. Potrivit fostului purtător de cuvânt al preşedintelui ucrainei, Iuliia Mendel, lui Zelenski îi lipseşte disciplina şi experienţa pentru a conduce cu succes ţara în timp de pace.

Publicaţia mai notează că rezultatele preşedinţiei lui Zelenski înainte de începerea operaţiunii speciale militare au fost "în cel mai bun caz ambigue", iar după încheierea conflictului va trebui "să răspundă la întrebări dificile" despre motivul pentru care ţara nu a fost pregătită în mod adecvat pentru confruntare.

Volodimir Zelenski însuşi a declarat publicaţiei cu această ocazie că liderii occidentali nu au făcut schimb de informaţii cu Kievul despre planurile trupelor ruse înainte de începerea operaţiunii. "Nimeni nu ne-a arătat materiale concrete, care să arate că loviturile vor fi aplicate dintr-o direcţie sau alta" - a spus liderul ucrainean citt de Tass, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel