Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Volodimir Zelenski declară „imposibilă” negocierea cu Vladimir Putin: „Suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte”
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret care declară în mod oficial ca „imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia, transmite Reuters.
Zelenski: Mi-e dor să văd marea şi să beau câteva beri, dar războiul nu se va încheia până când ruşii nu vor pleca

Decretul oficializează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate, în ceea ce Kievul şi Occidentul au spus că este o farsă ilegitimă.

„El (Putin) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a spus Zelenski vineri.

Forţe ucrainene au străpuns defensiva rusă în sudul Ucrainei şi au extins o ofensivă rapidă în est, reocupând teritorii în zone anexate de Rusia după invazia din februarie.

Putin, care va împlini 70 de ani în această săptămână, a dominat viaţa politică din Rusia timp de peste două decenii şi, în baza reformelor constituţionale adoptate sub preşedinţia sa, ar mai putea candida încă de două ori, putând rămâne la putere până în 2036. 

 

Vezi și 

 

Volodimir Zelenski, în conflict deschis cu Elon Musk. Fondatorul Tesla a făcut propuneri de pace

 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a intrat în conflict deschis cu Elon Musk. Zelenski îi reproșează miliardarului că pare a ține partea Rusiei în acest război, după mai multe postări pe Twitter.

Președintele Ucrainei i-a răspuns în aceeași manieră. Volodimir Zelenski a publicat pe contul său de Twitter, luni seară, un sondaj, într-o postare în care l-a indicat direct pe miliardarul american Elon Musk, fondatorul Space X și Tesla.

„Pe care Elon Musk îl apreciați mai mult? Pe cel care sprijină Ucraina, sau pe cel care sprijină Rusia?” și-a întrebat Zelenski urmăritorii de pe Twitter, în sondajul publicat pe rețeaua de socializare.

Evident, în proporție de peste 85%, răspunsurile au fost în favoarea Ucrainei.

Sondajul lui Volodimir Zelenski de pe Twitter a fost o reacție la mai multe postări ale miliardarului, care formulase întrebări către fani, în aceeași manieră.

„Rusia a declanșat mobilizarea parțială. Vor ajunge la o mobilizare totală, dacă există riscul să piardă Crimeea. Vor fi mulți morți, și de o parte, și de cealaltă. Rusia are o populație de trei ori mai mare decât Ucraina, deci o victorie a Ucrainei este improbabilă într-un război total. Dacă îți pasă de poporul ucrainean, caută să faci pace” i se adresa Elon Musk într-o altă postare.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel