Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Violator român condamnat la închisoare pe viață, mort în condiții suspecte într-un penitenciar din Anglia
WhatsApp
Caz bizar într-un penitenciar din Marea Britanie, acolo unde un deținut român a fost găsit mort în celula sa. Cu doar câteva zile înainte, el fusese condamnat la închisoare pe viață. Cazul este mai vechi, însă abia acum au fost prezentate în instanță informații care să scoată la lumină ce s-a întâmplat, în contextul în care la început s-a crezut că este vorba despre o crimă.  
Vasile Năstase, românul găsit mort în condiții suspecte într-un penitenciar din Anglia

Vasile Năstase, un român în vârstă de 49 de ani, care a sosit în Marea Britanie în 2018, a fost găsit mort în celula sa, la doar cinci zile după ce fusese condamnat la închisoare pe viață pentru viol. Această tragică descoperire a avut loc în Bolton Coroner’s Court din Greater Manchester, iar ancheta care a urmat a dezvăluit detalii șocante legate de evenimentele care au dus la moartea sa.

Potrivit publicației locale Manchester Evening News, înainte de pronunțarea sentinței, românul a fost ținut în detenție preventivă la HMP Forest Bank, iar colegii săi de detenție au relatat că s-a comportat corespunzător și a fost implicat activ în viața închisorii.

Vasile a fost condamnat la închisoare pe viață pentru viol

 

Cu toate acestea, situația s-a schimbat dramatic după ce a fost condamnat la închisoare pe viață. Medicul legist Timothy Brennand a explicat că, în data de 28 august 2019, deținutul a fost mutat într-o celulă în care era singur, dar la primele ore ale zilei de 1 septembrie, a fost găsit de personalul închisorii într-o stare extrem de gravă, aproape înecat în propriul sânge.

Un ofițer de penitenciar care efectua verificări regulate ale deținuților a observat starea extrem gravă în care se afla bărbatul și a solicitat imediat ajutor medical. Cu toate acestea, acesta s-a opus cu vehemență asistenței medicale, iar paramedicii sosiți la fața locului au depus eforturi deosebite pentru a-l resuscita. Cu toate acestea, aceste eforturi au fost zadarnice, iar Năstase a decedat în ambulanță în ciuda tuturor încercărilor de salvare.

Medicul legist, dr. Charles Wilson, a declarat că Năstase prezenta răni grave la nivelul gâtului, inclusiv o leziune periculoasă care afectase vena jugulară. Cu toate acestea, cauza oficială a morții a fost stabilită ca fiind rezultatul rănilor la gât, care au contribuit la deteriorarea stării sale de sănătate preexistente, cum ar fi cardiopatia ischemică.

Ancheta a aruncat, de asemenea, o lumină asupra comportamentului său în perioada care a precedat tragicul deces. Cu o zi înainte de pronunțarea sentinței, el a prezentat comportamente neobișnuite, inclusiv urlete și plânsete în limba română, care au fost semnalate personalului medical.

O asistentă medicală a menționat în instanță starea în care se afla românul

 

Leigha Farrington, care era asistentă medicală generală înregistrată la HMP Forest Bank la acea vreme, le-a povestit juraților despre un alt incident petrecut în celula românului pe 31 august, când acesta "stătea întins în pat și țipa la tavan".

"Am primit un telefon de la unul dintre ofițeri care a spus că era îngrijorat de modul în care se comporta. L-am văzut în celula sa pentru o evaluare, unde s-a prezentat mult diferit față de momentul în care îl văzusem anterior la triaj. Stătea întins pe patul lui și țipa la tavan în limba română. Părea să răspundă la ceva ce nu era acolo și vorbea singur. Nu reușeam să îl înțeleg și nu permitea să i se facă nicio observație", a spus ea.

Un alt deținut român, care era prieten cu Vasile, a ajutat la traducere și a spus că acesta "striga la Iisus să îl ajute să scoată demonii din cameră", a declarat aceasta în instanță.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35