Unul dintre atacurile teroriste din Viena a fost în apropierea restaurantului unui român. Se pare că atacatorii şi-au ales strategic momentul de acţiune. Poliţia austriacă era preocupată să se asigure că toate restaurantele se vor închide la ora stabilită, conform lockdown-ului.
Erau clienţi în restaurante, așa cum povestește antreprenorul român George Andrei Frumosu. El locuieşte în Viena de 18 ani și în urmă cu doi ani a deschis un restaurant românesc la trei kilometri de centrul oraşului. În momentul atacului era cu echipa de curieri pe teren, livrând mâncare.
„Am vorbit cu personalul să închidă uşile. Auzisem cea de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla. Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în staţiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă. Neoficial, oficial, nu ştiu, am înţeles că au luat şi ostatici în centru. E de neînţeles cum de nu au putut opri acest atac terorist. Cu ani în urmă, când erau foarte multe atacuri - în Franţa, Belgia şi în toate ţările europene erau atacuri teroriste - Austria le lua din faţă”, povesteşte George Andrei Frumosu.
La fel ca HoReCa din România, gastronomia din Austria se confruntă cu probleme. George a pierdut 80% din cifra de afaceri în primele luni de restricţii. În acest moment, afacerea lui poate supravieţui prin serviciu de livrare şi aşteaptă ajutor de la statul austriac.
„Restricţiile, lockdown-ul şi atentatul de dinaintea lockdown-ului afectează foarte mult. Instaurează frică. Oamenii oricum sunt panicaţi cu acest Covid-19. Nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu la ce să se aştepte”, mai spune George Andrei Frumosu, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News