Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO Surpriză totală pentru o româncă când a văzut ce mânâncă americanii: "O pâine ține o lună, are 30 de ingrediente. Totul e prea dulce"
WhatsApp
O româncă povestește șocul pe care l-a avut când a făcut cunoștință cu mâncarea din America, despre care spune că e plină de zahăr și chimicale periculoase. Tânăra spune că românii sunt norocoși pentru că în țară "încă mai găsești etichete curate".
O româncă spune că mâncarea din America e plină de zahăr (Foto: TikTok)

O româncă stabilită în America a stârnit un val de reacții pe TikTok, după ce a povestit despre experiențele sale legate de alimentație și cultură în Statele Unite, comparativ cu România. În clipul devenit viral, ea a detaliat diferențele notabile dintre cele două țări, vorbind mai ales despre calitatea mâncării și igiena în restaurante.

"Hello! După cum știți, sunt căsătorită în America de aproximativ 8 luni cu un american autentic și aș vrea să împărtășesc câteva lucruri pentru care susțin că România încă este foarte bine, din punct de vedere alimentar și din alte puncte de vedere. Sper să pot să trec puțin prin toate.

În primul rând, alimentația. În România, încă mai găsești etichete curate, cu ingrediente care nu-ți dăunează corpului. Vorbim despre produsele americane: să vă dau un exemplu, pâinea. Aici, pâinea are 20-30 de ingrediente. Am avut o pâine de-aici timp de o lună și nu s-a stricat, era moale și părea proaspătă. Dulciurile și alte produse sunt îndulcite cu corn syrup, un zahăr artificial extrem de dăunător pentru organism. Este foarte dulce. De fiecare dată când îmi iau o cafea sau un ceai, trebuie să menționez să nu pună zahăr sau să pună mai puțin, pentru că gustul este făcut să fie foarte dulce. De câte ori cumpăr ceva, e prea dulce. Când le fac prăjituri sau checuri românești, pentru ei nu sunt destul de dulci", povestește românca.

@andreea.garmany My Romania ❤️ #fypシ゚viral #texas #romaniangirl #blessed #Romania ♬ Sonda-me - Redenção

 

Tânăra a vorbit și despre preferința soțului ei pentru homeschooling, o practică frecvent întâlnită în rândul familiilor creștine americane care doresc să evite sistemul educațional public. Ea a comparat și igiena din restaurantele fast-food americane cu cele din România, remarcând că multe dintre acestea din Statele Unite sunt neîngrijite.

Vezi și: Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de vizele pentru America. O avocată din SUA dă cărțile pe față: "Românii din diaspora trebuie să se abțină"

"Jonathan, soțul meu, ține foarte mult să avem homeschooling. Mulți copii americani creștini fac homeschooling, deoarece părinții nu vor să-și dea copiii la școlile publice. Aici, homeschooling-ul este o alternativă populară pentru educație.

La noi, până și McDonald's-ul și fast-food-urile sunt foarte curate. Aici, am văzut multe restaurante de tip fast-food în care este o mizerie. Din acest motiv, nu mai sunt atrasă de acest tip de mâncare. Igiena lasă de dorit în multe locuri", mai spune românca.

Reacțiile utilizatorilor au fost diverse, mulți dintre români care au comentat apreciind sinceritatea tinerei. În plus, mulți dintre cei care au comentat confirmă cele spuse de ea, însă adaugă că se găsesc magazine europene și se poate mânca și în SUA ca în Europa. 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel