Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viața de zi cu zi în SUA: bucurii, probleme și birocrație. Viorel Chifu: "Nu e totul roz" - Interviu ȘtiriDiaspora  
WhatsApp
După o carieră de jurnalist de 17 ani în România, Viorel Chifu a luat viața de la capăt în Statele Unite ale Americii. Deși trăiește în "țara tuturor posibilităților", spune că nu este totul roz. Un interviu în exclusivitate ȘtiriDiaspora care va fi difuzat vineri la ora 15:00. 
Viore Chifu, român stabilit în SUA

Viorel Chifu este un jurnalist român care, în urmă cu mulți ani, a ales o viață departe de patria mamă, și anume în Statele Unite ale Americii. Fără teamă de a lua viața de la capăt, spune nu doar că s-a adaptat, ci că încearcă să-i învețe limba română pe copiii românilor stabiliți peste ocean 

Într-un interviu exclusiv acordat ȘtiriDiaspora, Viorel Chifu vorbește despre Diaspora româneasca de peste ocean, despre problemele stringente din societatea americană, nivel de trai, acte și birocrație, precum și despre aspecte din viața de zi cu zi.

Interviul exclusiv va fi difuzat vineri de la ora 15:00 și îl puteți viziona pe site-ul StiriDiaspora, în cadrul acestei știri, dar și pe contul de Facebook al site-ului.

 

 

Copiii românilor nu știu limba română

 

Una din problemele abordate și care ne-a atras atenția cel mai mult este cea a copiilor românilor stabiliți peste ocean. Potrivit lui Viorel Chifu, cei mici nu știu aproape deloc limba română sau știu foarte puțină. 

"Am cunoscut copiii români din familii de români care nu vorbesc decât engleză. Trebuie să-i înveți română prin engleză. Când se duc în țară la bunicul sau la bunica lor, e o mare tristețe. Bunicii se miră că copiii nu știu română. A fost imposibil să fac ceva în sensul ăsta. Toată lumea spune "Da, da, da!", dar niciodată nu se întâmplă nimic. Asta e! Trebuie să învețe limba română, trebuie să învețe istorie, geografie cât de cât despre țara lor. E o rușină să știi tot felul de munți din America, dar despre țara ta să nu știi nimic".

Mi-au pierdut actele de Green Card

 

"Când mi-am înaintat actele pentru Green Card, am avut parte de întâmplare ghinionistă. Mi-au pierdut actele, pur și simplu. Credeam că se întâmplă doar la noi. Am trimis actele și cu un CEC de vreo 600-700 de dolari și am așteptat vreo 5-6 luni. După o jumătate de an am sunat să mă interesez. Cu greu am dat de cineva care mi-a spus că nu știe ce s-a întâmplat cu actele, dar CEC-ul l-au primit. CEC-ul era în același plic cu restul actelor. Am refăcut din nou toate actele. E scrâșnirea dinților. Trebuie să completezi tot felul de acte, cu toate datele. E greu. E grea procedura. Sunt specialiști în acte. Până la urmă, am reușit să am Green Card-ul și cetățenia americană", a mai povestit Viorel Chifu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel