Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vestul continuă vânătoarea iahturilor oligarhilor ruși: Olanda a confiscat temporar 14 ambarcațiuni
WhatsApp
Olanda a confiscat temporar mai multe iahturi ale oligarhilor ruși. 
Foto ILUSTRATIV

Olanda a confiscat temporar unele iahturi ale oligarhilor ruși aflate în porturile regatului. Pe lista sunt 14 ambarcațiuni de lux aflate în diferite stadii de construcție în șantierele olandeze.

În plus, iahturile nu pot fi livrate și înmânate oficial proprietarilor. Bunuri deținute de oligarhii ruși, în valoare de 516 milioane de euro, au fost înghețate.

Marea Britanie, SUA și UE au spus că vor viza super-iahturile oligarhilor ruși, iar unele au fost deja confiscate în porturile europene.

Ca să scape de sancțiuni unele ambarcațiuni s-au pus în mișcare, altele au ancorat în locuri care sunt în prezent ferite de sancțiuni, inclusiv Maldive, potrivit Știrile TVR.

Multe iahturi sunt asociate miliardarilor ruși, dar proprietatea este învăluită în secret - acestea sunt adesea înregistrate printr-o serie de companii offshore.

Pentru a determina cine are legătură cu fiecare iaht se verifică documentele de înregistrare, rapoartele de credit și alte înregistrări.

De la impunerea sancțiunilor mai multe ambarcațiuni de lux ale oligarhilor ruși au fost confiscate, printre care iahtul lui Alișer Usmanov,  cel al lui Igor Secin, două ambarcațiuni ale lui Ghenadi Timcenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel