Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vești mai bune din Spania. Se redeschid cluburile în mai multe regiuni
WhatsApp
Vin vești mai bune din Spania. Autoritățile au decis ridicarea unor restricții. Astfel, se deschid discotecile și cluburile de noapte.
Se redeschid cluburile din Spania

Spania renunță la unele măsuri de restricție, impuse de Covid. Cluburile de noapte și discotecile se vor redeschide, notează El Pais. Masca rămâne obligatorie, iar regiunile Murcia și Aragón rămân cu restaurantele, cafenelele și cluburile închise.

Guvernul spaniol a decis să renunțe la restricții, după ce statul a fost încadrat la lista cu „risc scăzut”. A înregistrat  50 de cazuri la 100.000 de persoane, în ultimele 14 zile. Vestea redeschiderii cluburilor i-a bucurat pe tineri și pe patroni, cei din urmă având pierderi serioase.

Autoritățile spaniole fac apel la purtarea măștii, ca metodă de prevenire.

„Nu știm cum se vor comporta gripa sau alte virusuri. Vom face acest pas la un moment dat, ferm, pentru a reduce ratele de incidență acumulate, iar măștile joacă un rol esențial în acest sens ”, a declarat ministrul Sănătății din Spania, citat de sursa menționată.

Vești mai bune din Spania. Se redeschid cluburile

Cluburile vor fi deschise din acest weekend, iar unii patroni pot decide ce trebuie să arate cei care le treg pragul: certificatul Covid sau un test negativ. Depinde de antreprenori, au explicat oficialii Spaniei.

Potrivit antreprenorilor, comportamentul tinerilor pot fi u exemplu pentru cei care nu cred în vaccin. Ei spun că este necesară vaccinarea, pentru repornirea economiei Spaniei.

Când localurile publice au fost închise, în Spania tot s-au organizat grupuri de persoane care au dat petreceri private, notează sursa precizată.

„Fără  cluburi, oamenii au preferat să organizeze petreceri private sau să facă botellones”, s-a exprimat unul dintre antreprenorii citați de El Pais.

Pentru românii care vor să călătorească în Spania se solicită prezentarea certificatului verde digital. Măsura este valabilă până la data de 17 octombrie ac.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii să nu uite de completarea formularului vind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH)

Acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel