Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de ESCROCHERII în Germania: Românii au ieșit pe străzi și au făcut victime cu „bancnota“ și „ghiulul“
WhatsApp
Un șofer în vârstă de 21 de ani din Hessisch Lichtenau a plătit 200 euro luni, în jurul orei 20:30, pentru o bancnotă românească fără valoare și un „inel de aur”, vândută de un român. Aceeași mașină românească a mai fost văzută în aceeași zonă și se pare că „afaceristul“ român mai încheiase târguri similare.

Tânărul înșelat se deplasa cu autoturismul între ieșirea Niederkaufungen și joncțiunea Kassel-Ost când a observat un BMW negru cu luminile de avertizare aprinse la marginea benzii de circulație. Șoferul mașinii a atras atenția asupra sa, dând disperat din mâini, iar tânărul de 21 de ani s-a oprit.

Șoferul român al BMW-ului a explicat, într-o germană stricată, că a rămas fără benzină și că nu are niciun euro și niciun card bancar la el. Apoi i-a arătat tânărului o bancnotă românească și i-a cerut să-i schimbe leii în euro. Tânărul de 21 de ani a calculat o valoare de 200 de euro pentru bancnota de 1.000 de lei arătată, apoi i-a înmânat acestuia banii.

Drept mulțumire pentru promptitudine, românul i-a dat și un inel „de  aur“. Vechea bancnotă românească a devenit însă lipsită de valoare după denominare(s-au tăiat zerourile) și inelul de aur dat ca mulțumire nu avea de fapt nicio valoare.

Un alt raport despre BMW-ul suspect în Helsa

 

Aproape în același moment în care tânărul de 21 de ani a ajuns la secția de poliție, un șofer a văzut probabil același BMW negru cu plăcuțe de înmatriculare românești în Helsa-Wickenrode și a raportat că a fost de asemenea înșelat. Mașina era parcată în zona unei stații de autobuz de pe Berliner Strasse, în timp ce un bărbat care stătea pe stradă oprea vehiculele și cerșea bani. Întrucât această observație i s-a părut suspectă, șoferul a alertat poliția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel