Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de cutremure în Italia, noaptea trecută. Oamenii au ieșit din nou în stradă
WhatsApp
Un nou șir de cutremure a avut loc, noaptea trecută, în regiunea Campi Flegrei. Oamenii au ieșit din nou speriați pe străzi.
Serie de cutremure în Italia (Sursa foto: EMC/X)

Începând de la miezul nopții și până în zori, un șir de cutremure a zguduit aproape încontinuu regiunea Campi Flegrei, provocând teamă în rândul populației locale. Unele cutremure au fost aproape imperceptibile, în timp ce altele au avut o intensitate suficient de mare pentru a determina oamenii să își părăsească locuințele și să petreacă noaptea pe străzi.

Cele mai puternice cinci cutremure au fost înregistrate între orele 3:52 și 4:17. Primele două, cu magnitudinea de 3, au fost urmate rapid de un zgomot puternic. La ora 4:09 s-a produs cel mai puternic cutremur, cu o magnitudine de 3,7. Apoi, la 4:10, a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,7, iar șapte minute mai târziu, unul de 2,3.

Toate cutremurele au avut epicentrul în zona Pozzuoli și cea mai puternică dintre ele a fost resimțită și în câteva cartiere din Napoli, potrivit publicației Corriere Della Sera.

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani

 

Pe 20 mai a fost înregistrat cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani în Campi Flegrei, cu o magnitudine de 4,4. Acesta a fost perceput clar și în Napoli și a fost însoțit de un roi de aproximativ 150 de cutremure. În acea perioadă, autoritățile de protecție civilă au montat corturi pentru a oferi refugiu populației în timpul nopții. Fenomenul de bradisism, care a fost activ în ultimele luni, și-a intensificat considerabil activitatea, provocând neliniște în rândul localnicilor.

Campi Flegrei, o vastă zonă vulcanică situată în apropierea orașului Napoli, este cunoscută pentru activitatea sa geotermală și seismică. De-a lungul secolelor, zona a fost martora unor erupții vulcanice majore și unor cutremure semnificative, ceea ce face ca monitorizarea continuă și măsurile de precauție să fie esențiale pentru siguranța populației.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel