Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de ruși. Comandant ucrainean: Acolo se adăpostesc sute de femei și copii 
WhatsApp
Aproximativ o mie de localnici se ascund la uzina Azovstal, care este bombardată de ocupații ruși, a anunțat consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, citat de UNIAN.
Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de ruși. Comandant ucrainean  Acolo se adăpostesc sute de femei și copii

„Ocupanții aruncă nu doar cu bombe super-puternice spre uzina Azovstal, dar trag și din tancuri în sectorul rezidențial al cartierului”, a spus el. Potrivit lui Andriușcenko, pe 18 aprilie, ocupanții au deschis accesul civililor în această zonă, astfel încât aceștia să poată lua lucruri din casele lor.

„Având în vedere panglicile albe obligatorii cu care rușii se identifică, ocupanții continuă să folosească populația civilă drept „momeală” pentru lunetiştii ucraineni”, a spus consilierul primarului.

După cum a relatat UNIAN, Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, a raportat că aproximativ o mie de localnici se ascundeau de bombardamentele rusești la uzina Azovstal.

„Rușii au anunțat intenția de a asalta teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, unde se ascund cel puțin 1.000 de civili. Potrivit apărătorilor ucraineni ai orașului, cetățenii rămân în incinta și subsolurile uzinei, de unde nu vor să plece, deoarece casele lor au fost distruse și nu vor să fie trimiși în tabere de filtrare din Federația Rusă, inclusiv femei, copii și bătrâni”, a spus ea.

 

Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de ruși. Comandant ucrainean: Acolo se adăpostesc sute de femei și copii 

 

Mihail Vershinin, șeful poliției de patrulare a orașului Mariupol, a confirmat că un număr mare de civili, inclusiv femei și copii, se află pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit primăriei Mariupol, acum se cunosc date despre patru tabere de filtrare de pe raza orașului, în care cetățenii ucraineni sunt ținuți înainte de a fi deportați în Federația Rusă, unde ar fi peste 20 de mii de oameni. Există și o tabără în satul vecin Bezymyannoye, în care sunt ținuți circa 7.000 de cetățeni.

Primarul Vadym Boychenko susține că, în Mariupol, sunt acum 100.000 de locuitori, iar alți 50.000 de civili așteaptă ajutor și evacuarea în satele de la periferia orașului. 

Reamintim că, suspectat de înaltă trădare, deputatul ucrainean, reținut recent de forțele ucrainene, Viktor Medvedciuk, a apelat la președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, și la nașul său, președintele rus Vladimir Putin, să-l dea la schimb cu apărătorii și locuitorii din Mariupol.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel