Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ursula von der Leyen condamnă Rusia pentru că a încercat să „şantajeze” Europa: „Anunţul Gazprom, nejustificat şi inacceptabil”
WhatsApp
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a condamnat Rusia pentru că a încercat să „şantajeze” Europa, după ce gigantul energetic rus Gazprom a confirmat că a întrerupt furnizarea de gaze către Polonia şi Bulgaria.
Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta

Von der Leyen a calificat decizia Gazprom drept „nejustificată şi inacceptabilă”, şi a dat asigurări că Uniunea Europeană (UE) a elaborat planuri de urgenţă pentru astfel de scenarii şi colaborează cu statele membre şi alţi parteneri internaţionali să asigure fluxuri alternative, precum şi securitatea aprovizionării cu energie, relatează Știrile PRO TV.

„Anunţul făcut de Gazprom că opreşte unilateral livrarea de gaze către clienţii din Europa este încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de şantaj”, a afirmat von der Leyen.

„Este nejustificat şi inacceptabil. Şi arată încă o dată caracterul îndoielnic al Rusiei ca furnizor de gaze”, a continuat ea.

„Suntem pregătiţi pentru acest scenariu. Suntem în strânsă legătură cu toate statele membre. Căutăm soluţii să asigurăm livrări alternative şi cele mai bune niveluri de stocare posibile în întreaga UE”, a subliniat von der Leyen.

 

Planuri de urgenţă

 

Preşedinta Comisiei a mai spus că Uniunea Europeană a elaborat planuri de urgenţă cu privire la o astfel de situaţie şi că au loc discuţii de criză la Bruxelles.

„Statele membre au pus în aplicare planuri de urgenţă pentru un astfel de scenariu şi am lucrat cu ele în coordonare şi solidaritate. O întâlnire a grupului de coordonare a gazelor are loc chiar acum”, a specificat şefa executivului UE.

„Trasăm răspunsul nostru coordonat al UE. De asemenea, vom continua să colaborăm cu parteneri internaţionali cu scopul de a asigura fluxuri alternative. Şi voi continua să colaborez cu liderii europeni şi mondiali pentru securitatea aprovizionării cu energie în Europa. Europenii pot avea încredere că suntem uniţi şi în deplină solidaritate cu statele membre afectate, în faţa acestei noi provocări. Europenii pot conta pe sprijinul nostru deplin”, a conchis von der Leyen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel