Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uraganul Julia loveşte cu rafale de 140 de km/h. Autorităţile sunt în alertă: Încotro ar putea avansa furtuna?
WhatsApp
Uraganul Julia a lovit duminică Nicaragua, aducând rafale puternice de până la 140 km/h şi valuri de furtună, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, care a avertizat că aceste condiţii meteorologice periculoase vor continua zilele viitoare în toată regiunea, informează Reuters.
Uraganul Julia loveşte cu rafale de 140 de km/h. Autorităţile sunt în alertă: Încotro ar putea avansa furtuna?

Furtuna a atins zona de uscat duminică dimineaţă în apropiere de Laguna de Perlas, a precizat NHC.

În jurul orei locale 5:00 (9:00 GMT) uraganul se afla la circa 50 km nord-nord-vest de Bluefields.

Uraganul va scădea treptat din intensitate pe măsură ce va traversa Nicaragua, urmând să ajungă în zona Pacificului de Est până duminică noaptea.

Potrivit estimărilor NHC, uraganul se va deplasa în apropierea sau de-a lungul coastelor cu ieşire la Oceanul Pacific din Honduras, El Salvador şi Guatemala luni şi în noaptea de luni spre marţi.

„Sunt posibile viituri şi alunecări de teren care pun viaţa în pericol în urma ploilor abundente din America Centrală şi sudul Mexicului, inclusiv la începutul săptămânii viitoare”, a subliniat NHC. 

 

Vezi și 

 

Uraganul Fiona se năpustește asupra Insulelor Bermude: Vânturile de 200 km/h lasă 70% din insulă fără curent electric - VIDEO

 

Uraganul Fiona continuă să lovească Insulelor Bermude cu vânturi de 200 km/h și valuri de 9.144 m. Furtuna de categoria III a răsturnat iahturi în porturile insulei și a lăsat 70 la sută din insulă fără curent electric. 

Valurile mareelor au provocat haos în portul Hamilton, unde Rob Marciano de la ABC News relatează că bărcile sunt aruncate pe uscat sau se scufundă. 

'O parte dintre aceste bărci nu doar că ajung la bord, ci chiar se scufundă', a declarat Marciano. 'Este pur și simplu o nebunie aici'. O situație similară are loc și în apropiere, în Pitts Bay, unde au fost fotografiate iahturi răsturnate de valurile furioase. 

Din cauza apelor învolburate, Norwegian Cruise Line și-a anulat croaziera cu destinația Bermuda, redirecționând călătoria cu plecare din New York pentru a se îndrepta în schimb spre nord, spre New Brunswick, Canada. 

Marciano a adăugat că locuințele de lux din Hamilton Harbor care sunt lovite de uragan nu ar trebui să aibă probleme în a rezista vânturilor puternice și precipitațiilor, deoarece sunt betonate și făcute pentru a rezista acestor furtuni și au chiar conducte de colectare a apelor pluviale pentru a transforma ploaia în apă potabilă.  

Fiona a lovit insula joi ca o furtună de categoria IV, dar, în ciuda faptului că a fost retrogradat, uraganul continuă să amenințe insulele din Caraibe, în timp ce se îndreaptă și spre Canada. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel