Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Unul din zece condamnați nu sunt închiși în penitenciar
WhatsApp

Conform datelor publicate pentru prima de Centrul elvețian de Competență în Executarea Sancțiunilor Penale nu toți condamnații își ispășesc pedeapsa în închisoare. La finalul lunii martie 2022, 9,1% dintre cei condamnați se aflau într-o structură privată, cum ar fi o clinică de psihiatrie, o reședință pentru bătrâni sau o unitate de îngrijire specializată, informează swissinfo.ch.

Monitorizarea privării de libertate a evidențiat, pentru prima dată, rolul clinicilor de psihiatrie supravegheate de stat, spitalelor, caselor de bătrâni și centrelor de îngrijire specializată, aspect omis până acum din statisticile oficiale.

În martie 2022, dintr-un total de 6.945 de persoane condamnate la pedeapsa privativă de libertate, 633 se aflau într-o instituție non-penitenciară. Respectivele internări sunt justificate  din motive medicale: boli psihice și somatice, sau din cauza dependentei din cauza vârstei înaintate. In principal, aceste plasamente servesc și la pregătirea pentru eliberarea condiționată.

La sfârșitul lunii martie, 498 de persoane se aflau într-o instituție non-penitenciară pentru probleme psihice grave, față de 340 într-o închisoare cantonală pentru același motiv de internare. La aceeași dată, 91 de persoane se aflau într-o clinică sau centru de tratare a dependenței și 37, din același motiv, într-o închisoare cantonală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel