Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uniunea Europeană alocă 14 milioane de euro pentru o presă echidistantă în Republica Moldova
WhatsApp
Uniunea Europeană alocă 14 milioane de euro pentru o presă echidistantă în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Eugen Tomac într-o postare pe pagina sa de facebook.

"Românii de peste Prut au ales calea europeană, prin urmare propaganda lui Putin îşi va găsi mult mai greu unde de propagare.

Într-un document oficial pe care l-am primit în urma unei interpelări, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, Josep Borrell, menţionează cel puţin 3 proiecte prin care UE susţine mass-media independentă din R. Moldova", anunţă europarlamentarul. 

 

Eugen Tomac: "Românii de peste Prut au ales calea europeană" 

 

Potrivit sursei citate, 5 milioane de euro ajung în R. Moldova pentru comunicarea strategică, jurnalismul de investigaţie şi combaterea dezinformării; 1 milion de euro pentru media locală; 8 milioane de euro prin programul regional EU4 Independent Media.

"Sprijinul presei şi a jurnaliştilor oneşti sunt esenţiale pentru a oferi cetăţenilor informaţii corecte şi nepărtinitoare. Propaganda lui Putin trebuie combătută cu toată forţa, fără ea imperiul lui construit pe ură şi frică se va prăbuşi", a conchis europarlamentarul român, titrează Rador. 

 

Cum sunt repartizați banii:

 

5 milioane de euro pentru comunicarea strategică, jurnalismul de investigație și combaterea dezinformării;1 milion de euro pentru media locală;8 milioane de euro prin programul regional EU4Independent Media.

„Sprijinul presei și a jurnaliștilor onești sunt esențiale pentru a oferi cetățenilor informații corecte și nepărtinitoare. Propaganda lui Putin trebuie combătută cu toată forța, fără ea imperiul lui construit pe ură și frică se va prăbuși”, a conchis Tomac.

Amintim că, pe 23 iunie, Consiliul European a decis acordarea statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană pentru Moldova și Ucraina.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel