Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Un român, acuzat de trafic de persoane, arestat. Bărbatul a câștigat peste 3000 de euro pentru un singur transport
WhatsApp
Parchetul din Bătania a dispus arestarea unui cetățean român de 21 de ani cu domiciliul în Brașov care, în scopul câștigului financiar, a ajutat patru cetățeni străini - trei indieni și un etiopian - să treacă ilegal frontiera României la 28 mai. 
Fugar arestat în România după un an de jafuri în Italia și Austria. Românul acționa împreuna cu soția și soacra sa  / Sursa foto: freepik.com

Un tânăr român este acuza în Ungaria de infracțiunea de trafic de persoane. Potrivit Parchetului Județean Békés, pe 28 mai, românul s-a deplasat la marginea orașului Bătania, într-un autoturism cu numere românești.

El a preluat patru migranți care au intrat în Ungaria prin granița verde pentru a-i transporta în interiorul țării.

Mașina românului a fost oprită de patrulele Filialei Poliției de Frontieră Battonya în jurul orei 14.30. Pentru transportul migranților de la Battonya la Sopron, inculpatul român ar fi primit 800 de euro de persoană, adică 3.200 de euro în total, transmite beol.hu.

Judecătorul de instrucție al Judecătoriei Békéscsaba a fost de acord cu demersul procurorului și a dispus arestarea românului pentru o lună din cauza riscului de evadare, periclitare a probelor, și riscul de repetare a infracțiunii.

 

Ungaria. Românul care a incendiat o clădire din Makó a vrut să înduioșeze judecătorul. Bărbatul a început să plângă în timpul procesului

 

Procesul românului care a incendiat o clădire din Makó, în octombrie 2021, în timp ce două persoane dormeau continuă la Curtea de Justiție din Szeged cu audierea martorilor.

Românul care este acuzat că a incendiat o clădire din Makó în octombrie 2021, în timp ce două persoane dormeau, a plâns în instanță. Bărbatul care a fost adus, marți, în fața Curții de Justiție din Szeged a continuat să susțină că nu a dat foc imobilului.

Cu toate acestea, proprietarul casei, care a fost chemat ca martor de către instanță, a spus contrariul. El a povestit că, în acea seară, când a aflat că i-a luat foc casa, a început să-l caute pe acuzat, pe care l-a găsit când vroia să incendieze altă clădire cu o brichetă.

Martorul a mai spus că atât învinuitul, cât și soția sa s-au îmbătat în timpul zilei, așa că le-a cerut să părăsească apartamentul, scrie presa maghiară.

Întrucât declarațiile acuzatului și ale martorului au fost diferite, judecătorul Tibor Gaudi i-a confruntat, ceea ce înseamnă că au fost nevoiți să-și repete pretențiile unul față de celălalt, dar nici unul nu și-au schimbat opiniile.

Românul, în prezent în vârstă de 52 de ani, este acuzat de tentativa de omor a mai multor persoane cu cruzime deosebită, precum și de infracțiunea de vandalism.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel