Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Șofer român, încătușat de polițiști, după ce a fost prins cu migranți, ascunși în portbagaj
WhatsApp
Polițiștii din Tolna au oprit în trafic, în seara zilei de 13 octombrie, un automobil, cu numere de înmatriculare românești.  Controlul a avut loc pe autostrada M9 din zona Bogyiszló. Opt migranți erau înghesuiți în mașina sa.
Ungaria. Șofer român, încătușat de polițiști, după ce a fost prins cu migranți, ascunși în portbagaj

După ce mașina a oprit, polițiștii au constatat că la volan se află un șofer român. Acesta transporta opt migranți ilegali. Doi dintre migranți erau ascunși în portbagajul automobilului. Străinii nu au putut să se legitimeze și nici să furnizeze dovezi ale șederii lor legale în Ungaria. Toți s-au declarat a fi cetățeni sirieni. 

Conform legislației maghiare actuale, migranții ilegali au fost însoțiți înapoi la granița temporară de securitate. Polițiști au deschis un dosar penal pe numele șoferului român, care a fost dus la secția penală a poliției județene Tolna. Românul este acuzat de  săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.  Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoarea până la cinci ani într-un dosar penal și până la cincisprezece ani într-un caz clasificat, scrie police.hu. 

 

Român, acuzat de trafic de migranți. Bărbatul ar fi primit 1000 de euro pentru serviciile sale

 

Reamintim că, în luna septembrie, un alt cetățean român, acuzat de infracțiunea de trafic de persoane, a fost pus sub acuzare de Procuratura districtului Szolnok. Potrivit acuzării, bărbatul român, în vârstă de 35 de ani, a fost convins, în luna ianuarie, de un client necunoscut din Timișoara să introducă ilegal în Austria 20 de cetățeni sirieni, care fuseseră deja introduși ilegal din România și Serbia în Ungaria de către un alt traficant. Agentul necunoscut i-a promis bărbatului 1.000 de euro, dar a precizat că va plăti doar după ce comanda va fi onorată.

În baza înțelegerii, șoferul român a trecut cu un camion frontiera româno-ungară prin punctul de trecere a frontierei Battonya, la primele ore ale zilei de 29 ianuarie, și a preluat 20 de cetățeni sirieni aflați ilegal în Ungaria, în pădurea din apropierea satului Biharugra (județul Békés), relatează szoljon.hu.

Bărbatul și-a început apoi călătoria spre Austria, însă camionul său a fost oprit de ofițerii NAV din Szolnok la kilometrul 95 al drumului principal 4.  Românul a oprit la semnalul patrulelor, apoi a sărit din cabina camionului și a fugit. Una dintre patrule a plecat imediat după el, iar o altă patrulă a percheziționat camionul și a descoperit migranții, care treceau ilegal frontiera, a informat poliția. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel