Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Românul acuzat că și-a bătut până la moarte partenera a fost achitat. Decizie surprinzătoare a instanței
WhatsApp
Românul acuzat că și-a omorât în bătaie partenera, pe o plaja din Marina în decembrie 2017, cu o cruzime deosebită, folosind un ciocan de carne și un spărgător de gheață, a fost achitat printr-o hotărâre definitivă, scrie publicația Kélvillogó.hu.   
Ungaria. Românul, acuzat că și-a bătut până la moarte partenera, a fost achitat. Decizia surprinzătoare a instanței

Potrivit actului de acuzare, bărbatul român, care avea la acea vreme 42 de ani, și femeia, care era cu un an mai mare, locuiau într-o clădire abandonată, situată pe strada Turóc, în care își duceau veacul și alte persoane fără adăpost. În seara zilei de 11 decembrie 2017, cei doi (românul și partenera sa) au băut cel puțin cinci sticle de vin. În plus, ce doi au consumat alcool și în timpul zilei.

Bărbatul beat a bătut-o, apoi, pe femeie atât de grav, încât victima a murit pe loc din cauza rănilor suferite, potrivit acuzării, relatează Blue Flash.

Medicii legiști au stabilit că victima a suferit zeci de leziuni grave: nasul fracturat, coaste rupte, hemoragii, plămâni plini de sânge, tibia și peroneul - fracturate. Oasele picioarelor i-au fost dislocate, astfel încât victima nu ar fi putut scăpa, chiar dacă ar fi încercat să fugă.

În ciuda faptului că acuzarea a arătat clar că ucigașul era partenerul femeii, instanța nu a considerat că acest lucru este dovedit sută la sută. Urmărirea penală a eșuat din mai multe motive.

Când s-a trezit, femeia zăcea moartă


Românul a negat crima încă din prima clipă. El a declarat că în acea noapte s-a culcat beat și după ce a luat somnifere, iar dimineața, când s-a trezit, și-a găsit partenera moartă. Hainele lui erau pline de sânge, deoarece a încercat să o resusciteze. Probabil că bărbatul o mai bătuse înainte cu un băț, dar instanța a relatat că acest lucru nu confirmă faptul că a ucis-o, relatează budapestkornyeke.hu.


Nici înregistrările de pe camerele de supraveghere nu demonstrează că românul este criminalul

 


În clădirea abandonată în care a fost găsit cadavrul mai exista un punct de acces. Ucigașul ar fi putut intra pe această intrare, ceea ce înseamnă că imaginile de pe camerele de supraveghere, care sugerau că doar inculpatul și victima se aflau în clădire în momentul morții acesteia, nu sunt concludente. Cineva, care ar fi putut intra în clădire, nu este vizibil pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, pentru că nu se afla în raza acestora.

De asemenea, nu s-a putut dovedi că blugii, plini de sânge, au fost purtați de suspect și nici nu a fost clar cum a ajuns sângele femeii pe ei. Un factor important a fost și faptul că ADN-ul unui alt bărbat necunoscut a fost găsit, de asemenea, pe armele folosite, pentru a zdrobi oasele victimei.

Mai mulți martori, care trebuiau să fie interogați din nou, au murit în timpul procesului. Un martor a povestit că văzut o bătaie pe stradă în ziua crimei. El a spus că doi bărbați, care purtau blugi, au agresat un străin care zăcea pe pământ.

Instanța nu s-a îndoit nicio clipă de faptul că femeia a fost bătută cu brutalitate până la moarte, adică că a fost vorba de o crimă de omor cu deosebită cruzime. Cu toate acestea, faptul că partenerul român ar fi criminalul nu este suficient pentru a-i stabili vinovăția. Prin urmare, magistrații nu pot exclude faptul că altcineva ar fi comis crima brutală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel