Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria anunță că nu mai așteaptă vaccinurile UE și va importa din Rusia și China
WhatsApp
 Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor a Ungariei a acordat aprobări preliminare pentru utilizarea vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca şi pentru vaccinul Sputnik V, a anunţat joi şeful biroului de presă al premierului ungar Viktor Orban, confirmând informaţii ale mass-media apărute mai devreme, informează Reuters şi MTI.
Viktor Orban, premierul Ungariei (Sursa foto: Agerpres)

Gergely Gulyas a criticat Agenţia Europeană pentru Medicamente pentru încetineala în acordarea de aprobări şi a anunţat că autoritatea ungară în domeniul a acordat deja o aprobare preliminară pentru vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca.

De asemenea, el a anunţat că şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto va pleca mai târziu joi la Moscova, pentru a discuta despre vaccinul anti-coronavirus, a anunţat Gergely Gulyas.

Potrivit lui Gergely Gulyas, guvernul ungar "este forţat să găsească surse proprii pentru un vaccin", în condiţiile în care vaccinarea în masă împotriva COVID-19 nu a început încă în UE, din cauza "întârzierilor din partea Comisiei Europene".

"Guvernul (ungar) discută în prezent cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China şi Rusia", a mai spus Gulyas. El a subliniat că executivul ungar va achiziţiona doar vaccinuri "care au fost utilizate pentru inocularea mai multor milioane de oameni" şi pe care autorităţile ungare le consideră "sigure şi eficiente".

Miercuri, portalul Index.hu a relatat că organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V. De asemenea, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat în aceeaşi zi agenţiei MTI că experţi ai acestui institut sunt în prezent în Rusia pentru a examina procesul de producţie al vaccinului Sputnik V, iar joi vor avea discuţii cu reprezentanţii autorităţii sanitare ruse.

Szijjarto a mai spus că guvernul de la Budapesta a primit un precontract pentru achiziţia de vaccinuri Sputnik V. Ungaria are nevoie rapidă de o mare cantitate de vaccin sigur şi eficient, întrucât coronavirusul ia în această ţară circa 100 de vieţi zilnic şi restricţiile antiepidemice costă economia aproximativ 10 miliarde de forinţi pe zi (circa 30 de milioane de euro), relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel