Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un val de aer polar va lovi Italia, anunță meteorologii: Vremea se schimbă radical la sfârșitul acestei săptămâni
WhatsApp
În acest weekend, o masă de aer polar, care coboară dinspre Rusia, va ajunge în Italia, amenințând țara cu ninsori consistente până la o altitudine foarte joasă.  

Vremea ar urma să se răcească la sfârșitul acestei săptămâni, începând de sâmbătă, 18 decembrie, când o masă de aer foarte rece va începe să coboare dinspre Europa de Est, lovind, mai întâi, Balcanii și apoi îndreptându-se direct spre bazinul mediteranean (Porta della bora).

Din acest motiv, meteorologii se așteaptă la o adevărată prăbușire a temperaturilor, începând cu regiunile nord-estice, dar extinzându-se apoi în toată Italia. 

Astfel, pe parcursul orelor, valul de frig ar urma să se intensifice, ducând la formarea unei zone de joasă presiune. De asemenea, este posibil să fie înregistrate ninsori, ce vor cădea până la altitudini de deal, sau chiar mai mici, mai ales în regiunile adriatice și sudice ale țării.

 

O masă de aer polar din Rusia va lovi Italia. Lapoviță, ninsori și frig la sfârșitul acestei săptămâni

 

În ceea ce privește restul țării, condițiile vor fi mai stabile la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, în restul Italiei se vor înregistra temperaturi mai blânde și mult soare, cu excepția riscului de ceață, mai ales pe câmpiile din nord.

De cealaltă parte, în regiunile din nord se vor înregistra temperaturi mult sub zero grade noaptea și cu o maximă de 1 sau 2°C în timpul zilei, în Valea Padului și în zonele interioare din centrul țării. Astfel, ziua de sâmbătă ar urma să fie una extrem de friguroasă în nordul țării.

Cu toate acestea, adevărata surpriză este așteptată în ultimele ore ale nopții de sâmbătă, 18 decembrie, și primele ore ale zilei de duminică, 19 decembrie, când, din cauza intrării unei noi mase de aer polar, care se îndreaptă către Italia dinspre Rusia, meteorologii se așteaptă la un adevărat asalt al iernii, cu efecte ce vor afecta în principal zona Centru-Sud.

De asemenea, având în vedere curenții foarte reci, care urmează să se abată asupra Italiei, meteorologii nu exclud posibilitatea apariției de ninsori până în zonele de câmpie în Abruzzo, Molise, Basilicata, Apulia și la altitudini foarte joase în Calabria și Sicilia, informează Il Meteo.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel