Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tată nu își poate vedea copilul pentru că nu este vaccinat: Drepturile parentale i-au fost suspendate temporar 
WhatsApp
O instanță din provincia canadiană Quebec a suspendat temporar drepturile parentale ale unui tată nevaccinat împotriva COVID-19 şi care "se opune măsurilor sanitare", informează AFP, scrie Agerpres.    

Decizia a fost dată la data de 23 decembrie, dezvăluită de cotidianul local Le Devoir şi consultată de jurnaliştii de la AFP. Aceasta explică faptul că nu este "în interesul copilului să aibă contacte cu tatăl său dacă acesta nu este vaccinat şi se opune măsurilor sanitare în contextul epidemiologic actual".

Tatăl copilului a cerut iniţial prelungirea pe durata sărbătorilor de sfârşit de an a dreptului său de tutelă. Cu toate acestea, judecătorul i-a suspendat în cele din urmă toate drepturile parentale până în luna februarie 2022, cu excepţia situaţiei în care bărbatul se hotărește să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Judecătorul a precizat că unele dintre mesajele publicate de bărbat pe reţelele de socializare "dezvăluie că el pare să se opună vaccinurilor şi măsurilor sanitare".

 

Drepturile parentale ale unui tată nevaccinat, suspendate temporar în Quebec



După părerea acestui tată, protejarea copilului împotriva noului coronavirus "nu este totală" şi "pare chiar să fie redusă în faţa variantei Omicron care se răspândeşte în prezent în Quebec".

Mama copilului locuieşte alături de actualul ei partener şi de ceilalţi doi copii pe care cei doi îi au, cu vârste de şapte luni şi de patru ani, care nu sunt vaccinaţi, întrucât imunizarea anti-COVID-19 a celor mici este permisă în Canada începând de la vârsta de cinci ani.

"În aceste circumstanţe, nu este în interesul niciunuia dintre cei trei copii" ca tatăl să îl poată vedea pe minorul de 12 ani "la ora actuală", a subliniat judecătorul canadian, scrie Agerpres.



Provincia care va introduce o taxă pentru persoanele nevaccinate

 

De asemenea, provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi care va afecta doar persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, transmite AFP.

"Lucrăm la o contribuţie la sănătate" pentru "toţi adulţii care refuză să se vaccineze" deoarece aceştia reprezintă "o povară financiară pentru toţi" locuitorii din Quebec, a declarat marţi prim-ministrul provinciei canadiene, François Legault, scrie Agerpres. 

Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia provinciei Quebec care nu a primit nicio doză de vaccin până în prezent nu ar trebui să "dăuneze" celor 90% care s-au vaccinat.

"Nu trebuie să plătească toţi pentru asta", a subliniat Legault în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că guvernul provinciei francofone se gândeşte ca suma de plătit să fie una semnificativă.

"Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele", a adăugat el.

Prim-ministrul Quebec-ului a explicat că cei 10% de adulţi nevaccinaţi reprezintă 50% din persoanele aflate la terapie intensivă şi a calificat situaţia ca fiind şocantă".

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel