Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr a murit într-o pădure din Spania, după ce un copac a căzut peste el. Este al șaptelea accident de muncă de acest fel
WhatsApp
Un tânăr de 23 de ani a murit în muntele Magaride de Lor, după ce un pin a căzut peste el. Acesta este al șaptelea accident de muncă de acest fel care are loc în Spania, românii find multe dintre victime.

Tânărul de naționalitate portugheză, a murit joi dimineață pe muntele Lor, în Quiroga, în timp ce lucra la tăierea unui pin. Unul dintre copacii care erau tăiați a căzut peste el, omorându-l aproape instantaneu.

Pompieri, Garda Civilă și ambulanța s-au deplasat la locul accidentului, situat în partea superioară a Covas, în zona Augasmestas. Însă, medicii nu au putut face nimic pentru a salva viața tânărului lucrător în domeniul lemnului.

Nu se știe dacă accidentul fatal s-a datorat unei erori de calcul sau dacă persoana care a tăiat pinul care l-a ucis pe tânăr nu și-a dat seama că se afla în calea copacului care cădea. Tânărul lucra pentru o companie care timp de aproape un an a tăiat pinii care au fost afectați de un incendiu de pădure în această parte a Ribeira Sacra în septembrie 2021.

 

Românii, victimele accidentelor din pădurile Spaniei



Din nefericire, acest tip de accident este frecvent în pădurile din Galicia, atunci când se efectuează tăieri de copaci, dintre care un număr mare sunt efectuate de lucrători de naționalitate română sau portugheză.

Din august anul trecut, cel puțin șapte persoane au murit în Galicia în operațiuni de tăiere de copaci, fie în păduri, fie pe proprietăți private.

Cel mai recent eveniment îndoliat din Ribeira Sacra a avut loc pe 18 martie, când un român de 49 de ani și-a pierdut viața în Pantón, în același mod. Un copac a căzut peste el în timp ce lucra. Incidentul a avut loc într-o plantație de eucalipt situată în Lornís, în parohia Frontón, foarte aproape de drumul LU-P-4103.

În acest caz, victima, un cetățean român, s-a oprit pe o potecă pentru a ascuți lanțul drujbei cu care lucra. Chiar în acel moment, un coleg de-al său a tăiat un copac care a ajuns până la el, lovindu-l cu vârful acestuia. Evenimentul a fost cu atât mai tragic cu cât ginerele său lucra cu el și a trăit pe propria piele accidentul fatal, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel