Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român din Olanda a primit despăgubiri de 25.000 de euro din partea angajatorului care a refuzat să-l mai plătească după un accident de muncă
WhatsApp
Victorie pentru un șofer român: Instanța l-a obligat pe angajatorul olandez să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 25.000 de euro, după ce a refuzat să-l plătească în urma unui accident de muncă. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un șofer român a câștigat un caz important în Olanda după ce angajatorul său a refuzat să îi plătească salariul în urma unui accident de muncă. Bărbatul, care lucra pentru o companie olandeză, s-a îmbolnăvit după ce a suferit un accident în timpul serviciului.

Instanța a decis că motivele șoferului român sunt pertinente și i-a dat dreptate

 

În loc să rămână în Olanda pentru recuperare, el a decis să se întoarcă în România, unde locuia. Compania nu a fost de acord cu această decizie și a înghețat salariul bărbatului în octombrie 2023, susținând că el trebuia să rămână în Țările de Jos pentru a fi reintegrat corespunzător, relatează cotidianul De Telegraaf

În fața instanței, șoferul român a argumentat că în Olanda, condițiile sale de trai erau precare, fiind nevoit să doarmă adesea în camionul său, pe autostradă. Judecătorul a decis că plecarea în România pentru recuperare era o măsură rezonabilă, întrucât condițiile de locuit din Olanda nu erau adecvate pentru el. De asemenea, s-a concluzionat că reintegrarea în muncă poate fi realizată și la distanță, prin intermediul consultărilor medicale și a expertizei în ocuparea forței de muncă în România.

Astfel, judecătoria a hotărât în favoarea șoferului român, obligând compania să îi plătească salariile restante în valoare de aproximativ 25.000 de euro, plus dobânzi și costuri de litigiu însumând peste 3.000 de euro. 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel