Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un ”șofer” român a rămas pieton în urma unui control de rutină, în Italia. Polițiștii i-au confiscat pe loc mașina și actele
WhatsApp
Un român a rămas fără mașină după ce a fost prins pe o autostradă din Italia conducând cu un permis fals. 
Legislația auto este foarte clară (Foto: Freepik)

Un șofer român în vârstă de 37 de ani a fost prins conducând pe autostrăzile din Italia cu un permis fals. 

„Șoferul” a rămas fără mașină și „carnet de conducere” 

 

Totul s-a întâmplat în timpul unui control de rutină pe autostrada A4 San Giovanni di Duino. După ce polițiștii l-au rugat să prezinte actele mașinii și permis de conducere, aceștia au sesizat niște anomalii cu privire la documente. În urma unei investigații aprofundate în cooperare cu Centrul de Control, carabinierii au confirmat că permisul de conducere era fals.  

A fost aplicată o sancțiune administrativă pentru încălcări ale codului rutier, iar autoturismul condus de către acesta a fost sechestrată.

Secția de poliție Duino a informat că documentul fals a fost confiscat, iar șoferul a fost sesizat cu privire la consecințele legale ale acțiunilor sale. 

Conform carabinierilor, această operațiune reprezintă un exemplu al eforturilor continue ale autorităților pentru combaterea falsificării de documente și menținerea siguranței pe șosele.

Nu este primul român prins fără carnet de conducere

 

Luna trecută, Poliția federală din Germania a efectuat o arestare în apropierea localității Mittenwald, vizând cei doi ocupanți ai unei furgonete cu numere de înmatriculare italiene pe B2. În timpul unui control de rutină desfășurat de poliția de frontieră, șoferul a prezentat documente românești și un permis de conducere emis în Republica Moldova. Din păcate, autoritățile au identificat permisul moldovenesc ca fiind un fals, iar șoferul, un cetățean român, nu deținea niciun permis de conducere valabil.

În urma descoperirii, acesta a fost acuzat de fals și conducere fără permis, iar călătoria sa a fost imediat interzisă. Situația a fost complicată și mai mult de faptul că ideea de a permite tovarășului său ucrainean să preia conducerea furgonetei a fost anulată de poliția federală din Garmisch-Partenkirchen.

În timpul percheziției bărbatului ucrainean, în vârstă de 42 de ani, s-a descoperit că deținea un permis de conducere polonez, care, la rândul său, s-a dovedit a fi un fals evident.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel