Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer de autobuz italian a devenit eroul unui copil fugărit de bătăuși. ”Nu puteam să stau să mă uit” 
WhatsApp
Un șofer de autobuz a devenit eroul unui băiețel după ce a intervenit pentru a-l salva de un grup de bătăuși. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un șofer de autobuz a devenit eroul unui băiat de 12 ani care încerca să scape de un grup de agresori. Valerio, șoferul implicat în incident, a relatat că se afla în apropierea terminalului Porta di Roma când a observat un băiat fugind disperat către autobuzul său, linia 435.

În momentul în care băiatul a urcat în vehicul, a izbucnit în plâns. Șoferul l-a întrebat ce s-a întâmplat, moment în care tânărul i-a povestit că un grup de copii îl urmărea și îl amenința.

Cu toate că agresorii au încercat să împiedice plecarea autobuzului apăsând butonul de urgență, șoferul a rămas ferm în decizia sa de a nu permite nimănui să intre. Această acțiune a oferit băiatului un refugiu sigur în timp ce agresorii au fost nevoiți să se retragă.

Agresorii au încercat să oprească autobuzul și să deschidă ușa 

 

„Era după ora 21.00 când l-am văzut pe băiatul care alerga spre autobuz. Odată urcat, a izbucnit în plâns. l-am întrebat ce s-a întâmplat și mi-a explicat ce s-a întâmplat. Nu m-am gândit de două ori. Am înțeles că trebuie să-l ajut: nu puteam să stau și să privesc, fără să reacționez.

A fost vorba despre o ceartă, i s-a rupt și hanoracul. Apoi i-am văzut: erau șapte-opt, toți aveau vârste diferite, cel mai mare părea să fi avut 14 ani. Și am închis ușile autobuzului. 

Băiatul era disperat, îi era foarte frică. Copiii de afară, însă, nu s-au lăsat. Au vrut să împiedice autobuzul să pornească din nou și au apăsat un buton de urgență pentru a deschide ușa din față. Am stat în fața ușii din față, să-i blochez . Le-am spus că nu se va urca nimeni în autobuzul meu. Pentru băiat era un refugiu sigur, nu puteam permite să se întâmple ceva.", a povestit șoferul autobuzului pentru Fanpage.

„Am o fiica apropiată de vârsta lui” 

 

În cele din urmă, agresorii au fost nevoiți să se retragă în fața hotărârii ferme a șoferului și a sosirii poliției la fața locului, alertată de un apel la numărul de urgență 112. Părinții băiatului au fost, de asemenea, prezenți pentru a-l însoți acasă în siguranță.

Valerio, șoferul erou, a declarat că a acționat din instinct, gândindu-se la propria sa fiică și la ce ar simți dacă ar fi în situația băiatului. Pentru el, a fi martor la violență și să nu facă nimic nu era o opțiune.

„Nu puteam să stau și să privesc. Uneori trebuie să reacționezi. Și asta am făcut, fără să mă gândesc de două ori. Am o fiică apropiată de vârsta lui și m-am gândit la ce m-aș simți dacă i s-ar întâmpla așa ceva.”, a mai povestit Valerio.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel