Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și trei spanioli au fost găsiți decedați într-un apartament din Toledo din cauza unui aragaz
WhatsApp
Patru persoane, trei de naționalitate spaniolă și un român, au fost găsite fără viață și în stare avansată de descompunere din cauza intoxicației cu monoxid de carbon într-o casă din centrul istoric al orașului Toledo, marți, 19 martie.
Monoxidul de carbon de la un aragaz a provocat moartea a patru persoane în Toledo inclusiv un român / Sursa - pexels.com

Descoperirea a fost făcută marți, când autoritățile au fost alertate de o femeie îngrijorată pentru un cunoscut dispărut de mai multe zile.

Persoanele decedate sunt o femeie în vârstă de 46 de ani, de naționalitate spaniolă; un bărbat în vârstă de 56 de ani, de naționalitate spaniolă; un bărbat în vârstă de 58 de ani, de naționalitate spaniolă, deși născut în Marea Britanie, și un bărbat în vârstă de 64 de ani, de naționalitate română, potrivit Delegației Guvernului în Castilla-La Mancha.

Autopsiile a două dintre aceste patru persoane arată că moartea a fost cauzată de otrăvirea cu monoxid de carbon, conform presei străine.

 

Toate cele patru persoane decedate se aflau în stare de descompunere

 

Se pare că aragazul cu gaz butan din locuință a generat monoxid de carbon printr-o combustie deficitară, iar acest gaz toxic s-a răspândit în încăperi, conducând la decesul celor patru locatari. Mai mult, aragazul a fost găsit cu contactul pornit când au intervenit autoritățile, indicând că gazul s-a consumat fără a fi aprins vreo flacără.

Investigația este încă în curs, dar se presupune că gazul butan ar fi putut migra dintr-o cameră în alta, intensificând pericolul. Poliția a descris casa ca fiind închiriată și subînchiriată pe camere, ceea ce sugerează că fiecare dintre cei decedați stătea într-o cameră separată.

Potrivit primelor rapoarte, ultima dată când au fost văzuți în viață a fost pe 15 martie, iar autoritățile nu au primit plângeri de dispariție pentru ei înainte de apelul de asistență făcut de femeia îngrijorată. La sosirea autorităților la locuință, nu au fost detectate semne de violență pe cadavre sau în casă, consolidând ipoteza inițială a deceselor cauzate de intoxicația cu monoxid de carbon.

Autoritățile fac apel la precauție sporită și la instalarea și întreținerea regulată a detectoarelor de monoxid de carbon pentru prevenirea unor astfel de evenimente devastatoare în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel