Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și o româncă arestați pentru prostituție, în Elveția. Ce acuzații li se aduc
WhatsApp
Un bărbat și o femeie cu cetățenie română au fost arestați în Ticino, Elveția. Potrivit poliției cantonale, aceștia sunt suspectați că ar conduce o rețea de prostituție ilegală.
Foto ILUSTRATIV

Arestarea celor doi tineri români, de 38 de ani, a avut loc după câteva luni de investigații, scrie poliția cantonului Ticino într-un comunicat transmis luni după-amiază.

Cei doi cetățeni români sunt acuzați că au condus o rețea de prostituție ilegală și au cerut de la femeile exploatate chirii pe apartamente și taxe la prețuri excesive. Poliția cantonului continuă să scrie că cei doi români operau bordeluri în mai multe orașe din Ticino. Judecătorul de caz a dispus arestul preventiv.

Potrivit presei elvețiene, aceștia se mândreau pe rețelele de socializare cu bunuri scumpe cumpărate din banii obținuți prin exploatarea prostituției: Porsche, Lamborghini, haine de designer, cumpărături în buticurile din via Nassa au fost doar câteva elemente care i-au pus pe polițiști pe urmele lor.  

„Fetelor le este frică să raporteze”

 

Dar proxeneții  „în circulație“ sunt mulți, iar fenomenul cu siguranță nu s-a născut ieri. Chiar și în Marele Consiliu, problema „protectorilor” a fost ridicată în discuțiile privind noua lege a prostituției.

Toată lumea este de acord cu un singur punct: „Fetelor le este frică să raporteze”. Pe de altă parte, exploatatorii înșiși - sau presupuși, până la dovedire - nu par să se deranjeze să-și ascundă activitatea. Într-un caz, un martor a spus că a văzut două românce ieșind dintr-una dintre aceste mașini - un Bentley cu plăcuțe de înmatriculare românești - însoțite de șofer în interiorul oficiului poștal din Grancia. „I-am văzut intrând și depunând bani, totul sub ochii acestui însoțitor amenințător”, spune cititorul. „Și nu este prima dată. Ei provin continuu din bordelurile de aici“, titrează publicația tio.ch. 

„Bănuim că a lovit-o pe fată, am auzit-o deseori plângând“

 

Nici pe rețelele de socializare proxeneții nu se mai ascund. Videoclipuri cu diferite mașini circulă pe Tik Tok, întotdeauna cu plăcuțe de înmatriculare românești, cu vederi spre Lugano și cartierul Grancia-Pazzallo în fundal. Într-un videoclip, un român de 30 de ani intră într-un magazin din via Nassa cu o fată goală, pune 700 de franci în bancnote pe tejghea, în fața unui funcționar zâmbitor. Un altul arată un Mercedes care depășește viteza cu 230 km pe oră pe o autostradă din nordul Italiei. 

Același personaj a fost raportat poliției municipale din Lugano și Teseu: timp de câteva săptămâni ar fi exploatat o prostituată într-un apartament de vacanță din via La Roggia din Cassarate. Potrivit vecinilor, el „venea și pleca constant” înainte și după primirea „clienților“. „De asemenea, bănuim că a lovit-o pe fată, am auzit-o deseori plângându-se”, spun martorii citați de tio.ch.

Cei doi arestați neagă orice acuzație. Dar unele victime au început evident să raporteze. Cine știe, odată cu noua lege a prostituției, chiar și videoclipurile de pe Tik Tok vor deveni mai puțin îndrăznețe

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel