Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, principalul furnizor de armament al bandelor criminale din Spania: "Trece prin cel puțin jumătate din creier"
WhatsApp
Bandele din Madrid se finanțează din vânzarea de arme care "trec prin veste antiglonț": doi spanioli și un român, considerați autorii crimei de la Usera.
Un român a jefuit un magazin cu un pistol-jucărie

Bandele latino din Madrid se finanțează din vânzarea de arme care, în conversațiile interceptate de Guardia Civil, sunt de genul celor care "trec prin vestele antiglonț". Într-una dintre aceste conversații înregistrate, liderul organizației Dominican Don't Play (DDP), A.C.A.C., face o ofertă imbatabilă: "Makarov 9mm, 9 gloanțe 1.500 de euro, Fort 9mm, 12 gloanțe 1.500 de euro, Fort 9mm, 12 gloanțe 1.500 de euro, Fort 9mm, Fort 9mm, 12 gloanțe 1.500 de euro, Fort 9mm. 12 gloanțe 1.500 de euro, am și ceva care trece prin veste antiglonț și armuri", arătându-i imaginea "unei arme de foc scurte", potrivit dosarului întocmit de Garda Civilă din Toledo după dezmembrarea DDP din Seseña (Toledo).

Atunci când liderul DDP a fost identificat ca suspect în tentativa de omor a unui membru al unei bande rivale a Trinitarios, Garda Civilă i-a "ascultat" telefonul și, odată ce a fost arestat, au fost extrase mai multe imagini din telefonul său care îl legau de vânzarea de arme și de traficul de droguri, printre alte activități ilegale.

Român, principalul furnizor de armament al bandelor criminale din Spania

 

Se pare că liderul bandei a contactat un cetățean român, D.S.D., care folosea pseudonimul "Frate" Meco 2, care, potrivit Guardia Civil, "deține o mare varietate de arme detonante modificate, muniție pentru foc real, precum și cunoștințele necesare pentru a le modifica". După ce armele sunt achiziționate, ACAC "le oferă altor cumpărători", explică Garda Civilă în raportul său. Apoi, liderul PDD din Sesena ar fi revândut aceste arme pentru o mică diferență de preț care a mers în conturile bandei din Sesena.

Discuțiile dintre furnizor, cetățeanul român - alias "Frate" și membrii bandei erau constante. Un membru al bandei DDP din Villaverde (Madrid), identificat ca JMAR, alias Opus, vorbește cu "Frate" după ce acesta îi cere 500 de euro pentru o armă: "Nenorocitule, ce scump, omule, Walter P99, am avut un Walter P99, dar cu o cruce pe țeavă, l-am cumpărat cu 250". La care românul i-a răspuns "este o marcă germană, foarte scumpă, foarte scumpă (...)". Opus a fost de acord cu el și chiar a susținut că "da, știu, poliția mi-a luat-o și ei au fost șocați, aceeași armă ca și ei", potrivit Ok Diario.

 „Fratele“ român: „Este suficient să îi penetreze craniul“ 

 

Organizația a întrebat chiar despre achiziționarea de arme lungi: "Nu există puști de asalt sau puști de traume care pot fi pregătite". Răspunsul nu a întârziat să apară, iar „Frate“ a oferit un "Bruni 8mm 10+1 pentru 550 de euro". Cei doi continuă apoi să discute dacă gloanțele pot sau nu să ucidă.

„Fratele“ român îi dă un sfat potențialului cumpărător: "Am văzut înregistrarea video cu sticlele", spune el, "Este suficient de letal pentru ca unui om să-i penetreze craniul și să treacă prin cel puțin jumătate din creier“, se laudă românul cu marfa sa.

2. -imagine fara descriere- (pistolas-modificadas.jpg)

Armele au fost expediate de o firmă de curierat și, pentru a nu trezi suspiciuni, au fost expediate, dezasamblate, în mai multe transporturi, astfel încât, dacă pachetul ar fi trecut printr-un scaner, să se vadă doar piesele mecanismului. Probele cu conversații și fotografii sunt atât de numeroase încât gardienii civili care au efectuat atestarea le-au inclus într-o anexă separată de 28 de pagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel