Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, în drum spre Belgia, lăsat de polițiștii din Germania fără cățel și 100 kg de fripturi
WhatsApp
Un român, care se îndrepta spre Belgia, a fost oprit de poliție pe o autostradă din Germania, pentru un control de rutină. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când în mașina, încărcată de provizii, au găsit un pui de câine rasa Husky, fără acte, dar și 100 de kilograme de carne nerefrigerată.

Poliția a oprit, sâmbătă, un Sprinter pe A3 în Hesse. Înăuntru au fost descoperiți un cățeluș husky fără pașaport pentru animale de companie și 100 de kilograme de carne proaspătă nerefrigerată.

Sâmbătă dimineața, o patrulă de poliție din districtul Main-Kinzig a verificat un Sprinter alb, care circula pe Autostrada 3 în direcția Frankfurt (Hessa). Șoferul Sprinterului a declarat că se îndrepta din România spre Belgia, potrivit poliției.

 

Un român în drum spre Belgia, lăsat de polițiștii din Germania fără cățel și 100 kg de fripturi 

 

În timp ce căutau în zona de marfă, polițiștii au găsit un cățeluș husky care era transportat într-o cutie de carton. Deoarece cățelușul, care avea aproximativ cinci săptămâni și se pare că se afla într-o stare fizică precară, era transportat fără pașaportul necesar pentru animale de companie, patrula de poliție rutieră a confiscat husky-ul după ce s-a consultat cu medicul veterinar responsabil.

În urma controlului în trafic, cățelul a fost predat adăpostului local de animale. Husky-ul este acum îngrijit până când i se vor putea administra vaccinurile necesare. Proprietarul câinelui a fost nevoit să achite costurile de 800 de euro. În acest scop, a fost colectat un depozit de garanție.

În plus, au fost confiscate aproape 100 de kilograme de carne proaspătă nerefrigerată, deoarece temperatura de refrigerare fusese parțial scăzută și nu se putea garanta o refrigerare ulterioară. Carnea, în valoare de aproape 500 de euro, a trebuit să fie eliminată de către biroul veterinar local. De asemenea, șoferul a fost nevoit să plătească costurile de eliminare, inclusiv o amendă de 200 de euro.

O nouă escrocherie face ravagii printre românii din Marea Britanie. Este vorba de metoda "Donez căței!". 

Semnal de alarmă pe grupurile de români din Marea Britanie. A apărut o nouă escrocherie, prin care se obțin bani de pe urma iubitorilor de animale. 

 

Cum funcționează escrocheria "Donez căței"

 

De pe un cont fals se postează pe grupuri un mesaj prin care se anunță donația unor câini, deseori de rasă. În cazul de față, cei trei căței oferiți spre donație sunt rasa Husky. Sub pretextul că "noi nu-i mai putem păstra", doritorii sunt rugați să anunțe într-un mesaj privat dacă doresc GRATUIT unul dintre animale. 

După ce se stabilesc detaliile, rău făcătorii solicită o sumă de bani în avans pentru plata transportului.  

Evident, în cele mai multe cazuri sunt zeci sau poate sute de doritori. Un calcul simplu arată că dacă 100 de persoane trimit 57 de lire pentru transport, profitul celor care pun la cale escrocheria se ridica la 5.700 de lire. 

Deși anunțul specifică clar că "nu este o glumă", evident iubitorii de animale nu primesc nimic in schimbul banilor trimiși.

Citește mai multe în continuare, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel