Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român e erou în Italia. N-a stat pe gânduri și a salvat o vecină din mâinile fratelui vitreg
WhatsApp
Un român e erou în Italia, după ce și-a pus propria viață în pericol pentru a-și salva o vecină, atacată de fratele vitreg. Toată povestea a ajuns în presa din Italia.  
Costel și-a salvat vecina din Italia

Costel Nedelcu, un cetățean român, a fost implicat într-un incident violent în Italia, după ce a intervenit pentru a-și proteja vecina de un atac brutal. Potrivit publicației Il Messaggero, evenimentul a avut loc pe 30 iulie 2024, pe o stradă din Roma.

Costel se afla acasă împreună cu cele două fiice ale sale, de 12 și 16 ani, când a auzit strigătele disperate ale unei femei.

Privind pe geam, a văzut cum vecina sa, o femeie de 30 de ani, era agresată violent de fratele său vitreg, un bărbat de 36 de ani cu antecedente penale. Deși femeia încerca să se apere, agresorul o lovea necontenit și o doborâse la pământ de mai multe ori.

Românul n-a stat pe gânduri și s-a băgat între cei doi

 

Costel n-a stat prea mult pe gânduri și a decis să acționeze imediat pentru a o salva pe femeie. După ce a reușit să o elibereze din mâinile atacatorului, acesta și-a îndreptat furia către Costel, insultându-l și atacându-l.

Românul a încercat să-l calmeze și să-l imobilizeze, însă agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori în braț și în zona gâtului.

Strigătele de ajutor au alertat locatarii blocului, care au înțeles gravitatea situației și au apelat imediat numărul de urgență 112.

Între timp, alți vecini au intervenit pentru a-l ajuta pe Costel. Abia după ce mai multe persoane au reușit să-l oprească, agresorul s-a retras.

O ambulanță a sosit rapid și l-a transportat de urgență pe Costel Nedelcu la Spitalul Pertini, unde a primit peste 20 de puncte de sutură pentru rănile suferite.

Costel spune că ar interveni din nou dacă s-ar confrunta cu aceeași situație

 

Cu toate acestea, Costel a afirmat că ar lua aceeași decizie dacă ar fi pus din nou în aceeași situație:

„Dacă nu aș fi intervenit, cred că de data asta chiar ar fi ucis-o.”

Atacatorul, care fusese arestat anterior pentru agresarea altor femei, nu era la primul incident de acest gen cu sora sa vitregă.

Martorii susțin că cei doi aveau frecvent dispute, adesea din motive economice, iar bărbatul căuta orice motiv pentru a-și ataca sora.

În prezent, agresorul a fost reținut de carabinieri și transferat la închisoarea Rebibbia, fiind acuzat de maltratare.

 

--------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Citește mai departe:

Turist român șantajat în Italia: Doi egipteni i-au cerut 100 de euro pentru returnarea telefonului pe care i l-au furat

 

Doi cetățeni egipteni, în vârstă de 17 și 30 de ani, au fost arestați pentru furt și extorcare după ce au furat telefonul mobil al unui turist român în cartierul Vucciria din Palermo și ulterior i-au cerut 100 de euro pentru a-l returna. Incidentul a avut loc în fața unui club din Vucciria, unde turistul român a fost abordat și deposedat de telefonul său mobil.

A doua zi, turistul a primit un apel telefonic de la unul dintre suspecți, care, cu un accent puternic străin, i-a oferit să îi returneze telefonul în schimbul sumei de 100 de euro. Imediat după primirea acestui apel, victima s-a deplasat la Cazarma Carini și a raportat incidentul autorităților.

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel