Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Londra a împins un paramedic afară din autoutilitară. Imaginile, publicate de Serviciul de ambulanță
WhatsApp
Serviciul de Ambulanță din Londra a șocat opinia publică prin publicarea unor imagini înfiorătoare cu un pacient român care împinge un paramedic afară dintr-o ambulanță. Incidentul a avut loc în fața spitalului Chelsea and Westminster, iar autoritățile au reacționat rapid pentru a aduce agresorul în fața justiției.
Serviciul de ambulanță din Londra au publicat imagini cu un român care împinge un paramedic afară din mașină / Foto: Captură Youtube

Înregistrarea video arată un paramedic în vârstă de 30 de ani fiind împins violent dintr-o ambulanță de către un pacient, moment în care acesta a urinat în vehicul.

După incident, pacientul a părăsit ambulanța, trecând pe lângă paramedicul căzut la pământ. În timpul întregului episod, agresorul a folosit un limbaj vulgar și homofob la adresa membrilor echipajului medical.

 

Românul a fost arestat

 

Pacientul, un român de 40 de ani fără adăpost și cu un istoric îndelungat de infracțiuni, a fost rapid arestat de poliție, care era deja prezentă la fața locului. În urma investigațiilor, agresorul a fost condamnat și obligat să plătească despăgubiri paramedicului agresat. Paramedicul a suferit leziuni, descriind experiența ca fiind "foarte dureroasă," inclusiv o senzație de amorțeală.

Serviciul de Ambulanță din Londra a subliniat că imaginile video au fost un element crucial în obținerea condamnării pacientului. Acest incident șocant evidențiază dificultățile cu care se confruntă echipajele de ambulanță, iar pentru a proteja personalul, au investit peste 3 milioane de lire sterline în dotarea ambulanțelor cu camere video.

 

Londra s-a alăturat campaniei naționale "Lucrează fără frică”

 

În contextul unei creșteri a agresiunilor îndreptate împotriva echipajelor de ambulanță, Serviciul de Ambulanță din Londra s-a alăturat campaniei naționale "Lucrează fără frică," încercând să promoveze o cultură fără violență și să creeze un mediu de lucru mai sigur pentru personalul din prima linie. În ultimul an, au fost raportate 561 de cazuri de agresiuni fizice asupra echipajelor de ambulanță, iar Serviciul de Ambulanță din Londra a prezentat poliției 156 de clipuri video ca probe în diverse cazuri.

Șeful paramedicilor, Dr. John Martin, a condamnat violența îndreptată împotriva personalului de ambulanță, subliniind că aceștia vin la serviciu pentru a ajuta comunitatea, iar violența nu poate fi tolerată. Autoritățile au asigurat publicul că vor lua toate măsurile pentru a menține în siguranță echipajele de ambulanță și că vor urmări pedepsirea agresorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel