Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Italia prins cum schimba prețurile produselor din magazin. ”Le-am luat pentru un grătar cu prietenii”
WhatsApp
Un tânăr român a fost arestat după ce a fost prins schimbând etichetele de preț de pe sticlele de vin cu cele de la produse mai ieftine.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un tânăr român de 26 de ani a fost arestat luni, 16 septembrie, la magazinul Esselunga din Viale Europa, Varese, după ce a fost surprins schimbând etichetele de preț de pe sticlele de vin cu cele ale unor produse mai ieftine, precum fructele și legumele. În acest fel, tânărul a încercat să plătească doar câțiva euro, în loc de aproape 250 de euro, cât era valoarea reală a produselor.

”A fost o prostie”

 

Paznicul magazinului l-a observat și a alertat autoritățile, care l-au arestat pentru tentativă de furt calificat. În timpul audierii, s-a descoperit că învinuitul este în curs de detoxifiere pentru consum de substanțe stupefiante și are alte proceduri legale în derulare.

În timpul audierii, tânărul a explicat că a acționat din impuls și a regretat fapta. „Nu știu ce m-a apucat, a fost o prostie. Vinul l-am luat pentru un grătar cu prietenii”, a declarat el.

În prezent, românul este în custodia autorităților și urmează să fie supus unor proceduri legale suplimentare. Poliția continuă investigațiile pentru a determina dacă tânărul a fost implicat în alte activități ilegale sau dacă există alte persoane asociate cu acest incident, scrie La Provincia de Varese. 

Citește și: Un român din Franța a spart ușa unui cabinet veterinar pentru că „voia să doarmă” înauntru

O scuză similară a folosit și un român din Elveția când a fost prins furând cupru. Concret, Adrian Matei, un frizer român de 41 de ani, a fost condamnat recent în Elveția pentru implicare într-un furt de cupru de amploare. Incidentul a avut loc în noaptea de 12 octombrie 2023, la sediul Kamu AG, o companie de reciclare situată în Zwillikon, o localitate din municipiul Zurich Affoltern am Albis.

În seara respectivă, Matei și complicii săi au pătruns în curtea companiei, situată într-o zonă liniștită, ideală pentru activități ilegale. După ce au tăiat gardul de metal în două locuri, au distrus încuietoarea ușii și au deschis rulourile, hoții au pătruns în incintă. 

Matei și echipa sa au acționat rapid, având nevoie de doar 10 minute pentru a încărca aproximativ trei tone de cablu de cupru, evaluat la aproximativ 20.000 de franci elvețieni (104.800 lei românești), într-un Mercedes. (.....) 

În fața instanței din Dietikon, Matei a recunoscut faptele și a declarat: „Am venit în Elveția și am făcut o prostie cu ceilalți.” El a adăugat că după ce va fi eliberat, se va duce în Anglia. „Familia mea este acolo, copiii mei sunt acolo, eu merg să lucrez acolo. Am 25.000 de euro datorii și trebuie să o plătesc.”

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel