Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Franța a spart ușa unui cabinet veterinar pentru că „voia să doarmă” înauntru
WhatsApp
Un român a fost arestat după ce a încercat să spargă o clinică veterinară din Franța. În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut că voia doar „să doarmă”
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român în vârstă de 41 de ani a fost arestat de polițiștii naționali marți seara, 3 septembrie, după ce a încercat să forțeze ușa de la intrarea clinicii veterinare Corum, situată pe bulevardul Jean-Mermoz nr. 3, în raionul Antigone din Montpellier. Incidentul a avut loc în jurul orei 23.30.

Românul a provocat pagube de mii de euro 

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Suspectul a fost surprins în timp ce încerca să forțeze ușa clinicii veterinare, provocând pagube estimate la aproximativ 5.000 de euro pentru reparații. În timpul audierii, bărbatul a declarat că intenția sa nu era de a comite o spargere, ci de a găsi un loc unde să doarmă. Cu toate acestea, explicația sa nu a fost suficientă pentru a preveni arestarea sa. 

Bărbatul a fost plasat în arest și urmează să fie judecat pentru tentativa de furt și distrugere, iar cazul său va fi examinat de autoritățile locale, scrie Midi Libre. 

Citește și: O româncă din Olanda condamnată pentru furt își cere iertare, judecătorul consideră scuzele drept o ”prostie”

Într-o întâmplare separată, dar legată de comportamente similare, un român din Elveția s-a scuzat după ce a furat cupru în valoare de 20.000 de franci elvețieni zicând că are „datorii”. Mai precis, Matei, i-a spus judecătorului că a făcut ”o prostie” pentru că are ”datorii de 25.000 de euro”

Adrian Matei, un frizer român de 41 de ani, a fost condamnat recent în Elveția pentru implicare într-un furt de cupru de amploare. Incidentul a avut loc în noaptea de 12 octombrie 2023, la sediul Kamu AG, o companie de reciclare situată în Zwillikon, o localitate din municipiul Zurich Affoltern am Albis.

Hoții au furat trei tone de cupru în doar 10 minute. În seara respectivă, Matei și complicii săi au pătruns în curtea companiei, situată într-o zonă liniștită, ideală pentru activități ilegale. După ce au tăiat gardul de metal în două locuri, au distrus încuietoarea ușii și au deschis rulourile, hoții au pătruns în incintă. 

Matei și echipa sa au acționat rapid, având nevoie de doar 10 minute pentru a încărca aproximativ trei tone de cablu de cupru, evaluat la aproximativ 20.000 de franci elvețieni (104.800 lei românești), într-un Mercedes.

Directorul general al Kamu AG, Oliver Python, a descoperit dimineața deteriorarea sediului. Fațada clădirii era avariată, gardul de metal tăiat, încuietoarea ușii distrusă, iar rulourile de protecție ridicate. De asemenea, Python a observat că hoții au selectat doar cuprul de calitate superioară, lăsând în urmă restul materialelor. Citește în continuare aici

.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

---------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel